Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Dacia prezintă un concept-car de clasă „mini”, la Paris

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Este vorba despre un city-car, un automobil care va fi construit pe platforma de segment A a grupului, care se regăseşte în acest moment pe Renault Twingo (II), Nissan Micra, Renault Pulse (India) dar şi pe Datsun Go, un model cu care Dacia City (nume generic, maşina se va numi probabil, altfel) va împărţi foarte multe componente.

Dacă totul merge conform planului, Dacia City/Citadine/Towny va fi lansată pe piaţă în 2015. Informaţia, care nu a fost confirmată oficial, vine să completeze zvonurile pe care presa germană le-a readus în actualitate referitor la apariţia unui automobil de 5.000 de euro în gama Dacia.

„Este o continuare firească a dezvoltării atât a gamei Dacia cât şi a utilizării la maximum a platformei B0”, a precizat sursa amintită pentru autoindustry.ro, care a mai dat de înţeles că decizia finală de introducere a acestui model pe piaţa europeană nu a fost luată. Platforma B0 pe care sunt construite toate aceste modele este o platformă extrem de flexibilă, fiind utilizată intens în ultimii 10 ani de Alianţa Renault – Nissan. Ea s-a regăsit pe generaţiile II şi III ale Renault Clio, pe Nissan Micra şi Tiida, dar şi pe alte modele. Pentru gama Dacia, platforma a fost redimensionată, odată pentru Logan, apoi pentru Lodgy şi Dokker.

Din punct de vedere tehnic, noul model Dacia din clasa „mini” va avea aproximativ 3,80 metri lungime şi va fi echipată cu motoarele 0.9 litri şi 1.2 litri, ambele pe benzină. Preţul de bază ar putea fi situat între 5.000 şi 6.000 de euro. Mai multe informaţii puteţi citi pe autoindustry.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare