Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialGătaia și Șipet INUNDATE - IMAGINILE DEZASTRULUI

Gătaia și Șipet INUNDATE – IMAGINILE DEZASTRULUI

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Atenționările meteorologilor și hidrologilor nu s-au lăsat așteptate și au lovit în plin în județul Timiș. Sudul celui mai vestic județ al României, dar și o parte din județul Caraș Severin au fost năpădite de puhoaie de ape, care s-au revărsat, creând pagube uriașe.

În județul Timiș, cea mai afectată localitate este micuțul orășel Gătaia, unde s-au revărsat apele Fizeșului (afluent al râului Bârzava) pe mai multe străzi, oameni din peste 100 de gospodării din această localitate fiind deja evacuați de militari, jandarmi, polițiști, pompieri și alți reprezentanți ai instituțiilor statului.

Alte localități inundate sunt Șemlacul Mic, Șemlacul Mare și Șipet, prima dintre ele fiind izolată complet la orele redactării acestei știri. Dacă Șemlacul Mare și cel Mic nu totalizează 600 de suflete, în Șipet sunt circa 850 de oameni.

Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș, a solicitat instituțiilor implicate în operațiunile de salvare și pază să trimită efective mai mari pentru a putea face față solicitărilor, în cazul în care situația se înrăutățește. Mai grav este faptul că apa, revărsată peste curțile și grădinile oamenilor continuă să crească, existând pericolul ca Bârzava să iasă din matcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare