Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieÎncep demolările garajelor construite ilegal. Vezi de când!

Încep demolările garajelor construite ilegal. Vezi de când!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Anul trecut, în toamnă, Consiliul Local Timișoara a adoptat o hotărâre care prevede desființarea tuturor garajelor ridicate fără autorizație de construire pe terenul primăriei și a statului. Data de începere a acestor demolări era prevăzut pentru primăvara. În referatul prezentat în 2013, primăria anunțase că Direcția de Urbanism a inventariat un total de 8.545 de garaje din care doar 5087 aveau autorizație de construire.

Astăzi, la conferința de presă de la primărie, viceprimarul Stoia a anunțat că, în urma hotărârii din toamnă, de la 1 martie vor începe acțiunile de dărâmare a construcțiilor ilegale:

„De la întâi, luna viitoare, vom începe demolarea garajelor. Vor fi dărâmate aproximativ 4000 de asemenea construcții. Se va începe din zona centrală și se va continua către periferie. În aproximativ două luni totul va fi curat. Trebuie aplicată legea fără discuții. Nu va fi nici un război cu proprietarii, ei au dreptul să își ia garajul și să îl mute pe proprietatea lor. Acest drept nu li-l poate lua nimeni. În rest este de interes local, mai ales că majoritatea stau pe terenul primăriei și de ani zile nu plătesc nimic.” a precizat viceprimarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare