Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăMeleșcanu către Robu: „În politică nu trebuie să ai anumite calităţi, ci...

Meleșcanu către Robu: „În politică nu trebuie să ai anumite calităţi, ci să dai impresia că le ai”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sâmbătă, în cadrul unui congres cu tema leadership-ul politic, eveniment organizat de senatorul PNL Ben-Oni Ardelean la Timișoara, a fost prezent Teodor Meleșcanu. Fostul ministru și senator, actual șef al Serviciului de Informații Externe, a fost întrebat dacă are de gând să candideze la președinție la alegerile din toamnă. Meleșcanu a evitat să răspundă  la întrebare, dar a susținut că există viață după SIE și că, după ce nu va mai fi în fruntea Serviciului, va lua o hotărâre.

„Asta-i o întrebare ipotetică, dacă aş fi dispus, şi în general, ca principiu, nu răspund la întrebările ipotetice. Asta-i una din temele pe care am şi avut probleme după aia să le gestionez mediatic. Nu consider că prezenţa mea în fruntea acestui serviciu este eternă. E o experienţă, e o paranteză în activitatea mea publică şi sunt convins că există viaţă, dacă vreţi, şi după ce nu voi mai fi director al Serviciului de Informaţii Externe. În momentul în care nu voi mai fi, evident că voi analiza toate opţiunile şi voi încerca să fiu cât mai obiectiv în această analiză. În rest, chiar nu pot să vă spun chiar nimic din poziţia pe care o am”, a declarat Meleșcanu.

În continuare, șeful SIE a declarant că pe moment nu a luat în calcul o eventuală demisie din fruntea Serviciului de Infomații:„Pentru moment n-am luat în calcul un asemenea lucru, dar eu calculele întotdeauna le fac pe 10 ani, până în septembrie e mult prea scurt”

În final, invitatul a explicat că un lider trebuie să știe la ce se pricepe și la ce nu, pentru a ști când să ceară ajutorul unor specialiști. Meleșcanu i-a transmis lui Nicolae Robu, edilul Timișoarei, un sfat: „în politică nu trebuie să ai anumite calități, ci să dai impresia că le ai”

„Românii sunt naţiune specială pentru că dacă toţi creştinii spun că se trag din Adam şi Eva, noi suntem singurii care spunem că ne tragem din Traian şi Decebal. Domnule Robu, în politică nu trebuie să ai anumite calităţi, ci să dai impresia că le ai. Oamenii sunt mai impresionaţi de aparenţe. Dacă continuăm să mergem pe ideea continuă de campanie politică reuşim să reducem şi mai tare încrederea societăţii în clasa politică” a conchis Melșcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...