Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ministerul sănătății: Nu am avut și nu avem cazuri de infecție cu EBOLA

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

România nu a avut şi nu are înregistrate cazuri de infecţie cu virusul Ebola este mesajul transmis de Ministerul Sănătății din țara noastră.

Situaţia existentă în Africa de Vest privind apariţia focarelor de infecţie cu virusul EBOLA se află în atenţia şi monitorizarea autorităţilor din România încă din luna februarie 2014. În acest sens, Ministerul Sănătăţii a transmis către Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) informări privind simptomatologia afecţiunii pentru creşterea gradului de vigilenţă. De asemenea, s-au transmis informări şi către Poliţia de Frontieră.

Un ”avantaj” al țării noastre este legat de faptul că România nu are linii aeriene directe cu Africa de Vest, ca urmare pasagerii din aceste direcţii ajung pe alte aeroporturi unde se efectuează monitorizări în acest sens, înainte de a pătrunde pe teritoriul țării noastre.

”În acest moment, recomandăm populaţiei să respecte recomandările Centrului Naţional de Boli Transmisibile şi cele ale Ministerului Afacerilor Externe privind călătoriile în zonele afectate, astfel, cetățenii UE care călătoresc sau locuiesc în țările afectate pot elimina riscul îmbolnăvirii în cazul în care evită:
1. Contactul direct cu sângele sau fluidele persoanelor infectate sau cadavrelor cu virus Ebola;
2. Contactul strâns sau manipularea de animale sălbatice vii sau moarte cum ar fi maimuțe, antilope, arici, lilieci sau carnea acestora;
3. Contact sexual neprotejat cu o persoană infectată sau cu o persoană convalescentă de EVD;
4. Contactul cu un obiect, cum ar fi ace, care a fost contaminat cu sânge sau alte fluide biologice” informează Ministerul Sănătății.

Călătorii care se întorc din ariile afectate și care dezvoltă simptome cum ar fi febra, cefalee (dureri de cap), diaree sau stare generală alterată după trei săptămâni de la călătorie trebuie să se adreseze medicului și să menționeze călătoria recentă pentru a atenționa medicul.

Medicii, la rândul lor, sunt sfătuiți să ia în considerare posibilitatea unei EVD la persoanele care prezintă simptome compatibile reîntoarse din aceste zone.

Foto: newslocker.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare