Nicolae Robu promite biciclete, scutere și mașini cu motor electric pentru Timișoara

- Advertisement -

Biciclete, scutere și mașini, toate cu motor electric. Iată ce promite primarul pentru următorii 5 ani. Municipalitatea a intrat într-un parteneriat pe proiectul Smart Cities, alături de orașe și universități din Germania, Ungaria și Serbia. Astfel, prin intermediul acestui program, Timișoara va beneficia în următorii ani de biciclete și mașini cu motor electric, dar și de stații speciale unde vehiculele vor putea fi alimentate cu energie electrică.

„Intrăm într-un parteneriat pe proiectul Smart Cities alături de diferite orașe, universități, si parteneri industriali, acest proiect este în cadrul programului Orizont 2020 Smart City. Orașele care fac parte din consorțiul în care ne-am dat acordul să intrăm sunt din Ungaria, Serbia și Germania. Bugetul care ar reveni Timișoarei este de 1 milion de euro, sumă nerambursabilă. Noi optăm pentru abordarea următoarelor teme în cadrul proiectului: gestiunea electronică, informatică a utilizării bicicletelor, sunt avute în vedere biciclete cu motor electric, scutere cu motor electric si mașini cu motor electric. Vor fi în atenția proiectului stațiile de încărcare și diverse servicii de informare conexe privind proxima stație , notificări prin smart phone, etc.” a explicat edilul.

Mai mult, în programul Smart Cities va intra și optimizarea iluminatului stradal, proiect deja început de Primărie prin montarea unor senzori pe stâlpii de iluminat din Parcul Copiilor, senzori ce permit aprinderea și stingerea luminilor în funcție de necesitate, pentru a se putea economisi curent.

„Sistemul de senzori pentru optimizarea iluminatului stradal. Acest proiect ar veni în complementaritatea inițiativelor deja existente în Timișoara atât în ceea ce privește folosirea bicicletei, cât și în ceea ce privește senzorii pentru optimizarea iluminatului public.”

Deși edilul a promis că aceste investiții se vor face în următorii ani, deocamdată nu se știu toate datele concrete, mai ales că planurile trebuie făcute minuțios, suma primită de oraș fiind destul de mică, aproximativ 1 milion de euro.

„Deocamdată nu știm ce se va face concret, suma nu este foarte mare dar știm sigur că pe toate cele 3 direcții, vom avea nu numai studii și proiecte, ci și implementări pilot. Suntem în etapa de constituire a consorțiului conform specificației de aplicare a acestui program”, a încheiat primarul.

foto: cooleste-concepts.net

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare