Parchetul Militar a stabilit: cei doi tineri din Timisoara au fost batuti de trei politisti si un jandarm

- Advertisement -

La aproape o săptămână după ce doi tineri din Timișoara au fost bătuți crunt de oamenii legii în timpul unei acțiuni de căutare a unui urmărit internațional, ancheta deschisă de Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și preluată de Parchetul Militar a stabilit primele date importante. Tinerii nevinovați care au fost confundați cu infractori au ajuns la spitali cu leziuni grave, unul din el fiind operat pentru a i se îndepărta splina, iar celălalt având mai multe leziuni în zona splinei și mai multe coaste rupte. Unul din cei doi este fratele vedetei TV Bianca Drăgușanu. La locul incidentului de miercuri seara au fost prezenți patru jandarmi și patru polițiști. Inițial procurori au început cercetările in rem, însă astăzi au stabilit că doar patru din cei opt oameni ai legii prezenți la fața locului au calitatea de faptuitori. Cei doi tineri ar fi fost bătuți de trei polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale și de un jandarm. Întreaga scenă ar fi fost filmată de mai multe camere de luat vederi din vecinătate, iar anchetatorii au ajuns în posesia imaginilor care confirmă spusele celor doi tineri.

Vom reveni cu date din comunicatul pe care îl va emite Parchetul.

COMUNICAT

În completarea informațiilor ce au făcut obiectul comunicatului de presă emis pe data de 24 noiembrie 2017 privitor la înregistrarea unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă de către patru polițiști și patru jandarmi, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de ieri, procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au dispus prin ordonanță extinderea in rem a cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 Cod penal, abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, și neglijență în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, în cauză a fost dispusă prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de patru persoane (trei polițiști și un jandarm) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 1 și 2 Cod penal, rap. la art. 194 alin. 1 lit. a și e Cod penal, iar față de alte trei persoane (un polițist și trei jandarmi) pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

Reamintim că dosarul a fost înregistrat ca urmare a sesizării din oficiu a procurorilor militari, după ce pe data de 22 noiembrie 2017 un echipaj de poliție a oprit în trafic un autoturism în baza suspiciunii că în acesta s-ar afla o persoană urmărită general. Cu ajutorul unui echipaj de jandarmi, polițiștii au imobilizat pe cei doi ocupanţi ai maşinii oprite, după care i-au condus la o secție de poliție din Timişoara pentru verificări şi identificare. Cei doi ocupanți ai mașinii au ajuns apoi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, unde au primit îngrijiri medicale, susținând că au fost agresați de polițiști și jandarmi.

Menționăm că cercetările în cauză sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză. 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare