BI-102

Marți, 9 decembrie 2014, jandarmii din cadrul Grupării Mobile, aflându-se în serviciul de patrulare în zona Pieţei Badea Cârţan din Timişoara au observat trei persoane de sex masculin care avea o plasă în care se găseau mai multe articole pirotehnice.

Echipajul a luat primele măsuri de identificare a indivizilor de etnie romă constatând că aceștia sunt verişori. După controlul bagajelor, copii au fost conduși la sediul unității în vederea continuării cercetărilor. G.R., G.S. şi G.G., cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, toţi trei domiciliaţi în Timişoara, au fost depistaţi în timp ce încercau să comercializeze tot felul de petarde și alte articole pirotehnice.

Cele peste 600 de pocnitori, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor pe bază de proces verbal şi vor fi predate Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiş.

Cei trei sunt cercetaţi în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Tot astăzi, alt țigan a fost depistat în acelaşi loc, având asupra lui aproximativ 400 de articole pirotehnice. La fel ca şi ceilorlalţi trei, lui G.M. în vârstă de 34 de ani, i-au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, iar întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost predată Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.