Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPercheziții la traficanții de țigări! Fost viceprimar din Moravița, ridicat de MASCAȚI

Percheziții la traficanții de țigări! Fost viceprimar din Moravița, ridicat de MASCAȚI

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marți, 17 februarie 2015, dis de dimineață, mascații au descins într-un număr de 35 de locații pentru a efectua percheziţii domiciliare atât pe raza județului Timiș cât și în județul vecin, Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

Polițiștii de la ”Judiciar”, împreună cu procurorii DIICOT au suspiciunea că începând cu anul 2014, principalul suspectul M.G. a constituit un grup infracţional organizat, care a desfăşurat o activitate de amploare pe segmentul pieţei negre a produselor accizabile. Activitatea infracțională a acestei grupări a fost structurată pe trei mari paliere.

Conform procurorilor, liderul grupului a creat un segment responsabil cu aprovizionarea, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea precum şi palierul de distribuţie stradală a țigărilor de contrabandă introduse în țară din Serbia. Probele administrate de oamenii legii indică faptul că activitatea grupării se desfăşura după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membrii grupului, legătura fiind asigurată de către lider. Erau folosiţi termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii, asigurarea transporturilor prin folosirea de antemergători şi staţii de emisie recepţie.

Datele obținute de procurori confirmă faptul că membrii grupării au traficat cel puțin 77.000 de pachete de ţigări.

În județul Timiș, mascații au descins în 12 locații, una dintre acestea fiind la Moravița. Din comuna de la granița cu Serbia, fostul viceprimar, Mihaela Sârbu a fost ridicată petru a fi condusă la audieri, care au loc la sediul DIICOT Caraş-Severin. În total vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane. Celelalte 11 percheziții efectuate în județul Timiș au loc la Timișoara, Lugoj și Deta.

Suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de către Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin, iar acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin şi al Inspectoratului de Jandarmi Caraş-Severin şi Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Percheziții DIICOT – 7 descinderi domiciliare și la sediile de firmă a 3 suspecți cercetați pentru acces ilegal la un sistem informatic

În acest moment, pe raza municipiului Timișoara sunt în derulare o serie de activități...

Percheziţii în Timiş şi Caraş-Severin, la trei medici care au eliberat 8.000 de certificate de vaccinare false!

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de...

DNA a descins la Primăria Timşoara! Acnhetatorii fac cercetări într-un dosar cu fapte asimilate celor de corupție

Percheziţii la Primăria Timişoara, în această dimineaţă! Procurorii DNA ar fi descins în biroul...