Marți, 17 februarie 2015, dis de dimineață, mascații au descins într-un număr de 35 de locații pentru a efectua percheziţii domiciliare atât pe raza județului Timiș cât și în județul vecin, Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

Polițiștii de la ”Judiciar”, împreună cu procurorii DIICOT au suspiciunea că începând cu anul 2014, principalul suspectul M.G. a constituit un grup infracţional organizat, care a desfăşurat o activitate de amploare pe segmentul pieţei negre a produselor accizabile. Activitatea infracțională a acestei grupări a fost structurată pe trei mari paliere.

Conform procurorilor, liderul grupului a creat un segment responsabil cu aprovizionarea, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea precum şi palierul de distribuţie stradală a țigărilor de contrabandă introduse în țară din Serbia. Probele administrate de oamenii legii indică faptul că activitatea grupării se desfăşura după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membrii grupului, legătura fiind asigurată de către lider. Erau folosiţi termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii, asigurarea transporturilor prin folosirea de antemergători şi staţii de emisie recepţie.

Datele obținute de procurori confirmă faptul că membrii grupării au traficat cel puțin 77.000 de pachete de ţigări.

În județul Timiș, mascații au descins în 12 locații, una dintre acestea fiind la Moravița. Din comuna de la granița cu Serbia, fostul viceprimar, Mihaela Sârbu a fost ridicată petru a fi condusă la audieri, care au loc la sediul DIICOT Caraş-Severin. În total vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane. Celelalte 11 percheziții efectuate în județul Timiș au loc la Timișoara, Lugoj și Deta.

Suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de către Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin, iar acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin şi al Inspectoratului de Jandarmi Caraş-Severin şi Timiş.