Transfer aeroport
-1.7 C
Timișoara
29-feb.- 2020
Transfer aeroport

Peregrinii concertează la Casa Artelor și lansează primul videoclip cu temă istorică

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Tinerii menestreli ai Timișoarei vă invită la un nou concert al Peregrinilor, vineri, 11 aprilie, la ora 19, la Casa Artelor, de pe str. Augustin Pacha. Cu această ocazie, vor lansa și primul videoclip de inspirație istorică.

Grupul musical Peregrinii, format din șapte copii, cu vârste între 8 și 13 ani, multi-instrumentiști și talentați, îi invită pe timișoreni să retrăiască vremurile de demult, în cadrul unui eveniment organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, IMAGINARIUM, un spectacol musical și vizual de inspirație istorică. Tinerii Peregrini vă vor încânta cu piese medievale clasice, melodii otomane, cântece inspirate din cultura muzicală a secolelor 18 și 19, un repertoriu care va readuce în Timișoara farmecul nostalgic al trecutului și al istoriei.

„Timșoara, cel mai „pestriţ” oraş al României a ascultat, pe rând, muzica menestrelilor europeni la petrecerile medievale ale castelanilor, marşurile baroce austriece intonate în faţa împăraţilor şi arhiducilor, şi muzica boemei anilor 1900, cântată în toate limbile Banatului. În Timişoara multiculturală, imaginea muzicală şi vizuală a lumii de demult către care se îndreaptă nostalgia publicului de astăzi, a fost asociată unei trupe de copii care, în mai puţin de un an, a devenit cunoscută: PEREGRINII (calatorii, hoinarii, dar si soimul peregrin care zboara distante mari fara sa oboseasca)” declară reprezentanții grupului muzical.

 

Trupa Peregrinii e formată din un grup de copii talentați: Andreas, Carla, Fabian, Ioana, Jaqueline, Lucas și Paul, care studiază muzica intensiv și care, sub îndrumarea părinților (muzicieni și oameni de cultură și ei) și sprijiniți de organizatorii diferitelor evenimente artistice, au devenit cunoscuți prin caracterul inedit al repertoriului și stilului abordat.

peregrinii

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Conacul Petala din Clopodia, fărâme din istoria bănăţeană

Situat în apropierea graniţei cu Serbia, la limită cu judeţul Caraş-Severin, satul Clopodia datează din 1598 în acea perioadă,...