Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentPeregrinii concertează la Casa Artelor și lansează primul videoclip cu temă istorică

Peregrinii concertează la Casa Artelor și lansează primul videoclip cu temă istorică

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Tinerii menestreli ai Timișoarei vă invită la un nou concert al Peregrinilor, vineri, 11 aprilie, la ora 19, la Casa Artelor, de pe str. Augustin Pacha. Cu această ocazie, vor lansa și primul videoclip de inspirație istorică.

Grupul musical Peregrinii, format din șapte copii, cu vârste între 8 și 13 ani, multi-instrumentiști și talentați, îi invită pe timișoreni să retrăiască vremurile de demult, în cadrul unui eveniment organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, IMAGINARIUM, un spectacol musical și vizual de inspirație istorică. Tinerii Peregrini vă vor încânta cu piese medievale clasice, melodii otomane, cântece inspirate din cultura muzicală a secolelor 18 și 19, un repertoriu care va readuce în Timișoara farmecul nostalgic al trecutului și al istoriei.

„Timșoara, cel mai „pestriţ” oraş al României a ascultat, pe rând, muzica menestrelilor europeni la petrecerile medievale ale castelanilor, marşurile baroce austriece intonate în faţa împăraţilor şi arhiducilor, şi muzica boemei anilor 1900, cântată în toate limbile Banatului. În Timişoara multiculturală, imaginea muzicală şi vizuală a lumii de demult către care se îndreaptă nostalgia publicului de astăzi, a fost asociată unei trupe de copii care, în mai puţin de un an, a devenit cunoscută: PEREGRINII (calatorii, hoinarii, dar si soimul peregrin care zboara distante mari fara sa oboseasca)” declară reprezentanții grupului muzical.

 

Trupa Peregrinii e formată din un grup de copii talentați: Andreas, Carla, Fabian, Ioana, Jaqueline, Lucas și Paul, care studiază muzica intensiv și care, sub îndrumarea părinților (muzicieni și oameni de cultură și ei) și sprijiniți de organizatorii diferitelor evenimente artistice, au devenit cunoscuți prin caracterul inedit al repertoriului și stilului abordat.

peregrinii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Concert hip-hop cu Phunk B, la Timisoara

Phunk B revine în Clubul Capcana pentru un concert 100% hip-hop pentru fanii din...

Trupa Rockabil isi lanseaza noul album LIVE, la Timisoara

Trupa Rockabil își lansează noul album, intitulat ”Un cântec promis”, sâmbăta, 1 februarie 2020,...

Teo Milea concertează la Timisoara, in cadrul unui turneu national

Pianistul Teo Milea concertează în România în perioada 24 Ianuarie - 11 februarie 2020....