ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Peste 11 milioane de lei obtinute de Penitenciarul Timisoara din munca prestata de detinuti

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Vineri, 1 februarie 2019, directorul Penitenciarului Timişoara, comisar șef de penitenciare dr. Georgică Alexeev a prezentat raportul privind activitatea Penitenciarului Timişoara în anul 2018. La eveniment, alături de personalul penitenciarului, au participat reprezentanţi ai autorităților publice și celelalte structuri de apărare, ordine publică și siguranță națională, precum şi reprezentanții Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Privită în ansamblu, activitatea Penitenciarului Timişoara în anul 2018 s-a desfăşurat în bune condiţii, cu respectarea normelor legale în vigoare şi cu realizări importante. Profesionalismul personalului Penitenciarului Timișoara s-a operaționalizat prin absența evenimentelor negative semnificative, planificarea adecvată a executării pedepsei, consecvența și continuitatea programelor de reintegrare și, diversificarea contactelor cu comunitatea.

S-a continuat implementarea Planului de măsuri pentru prevenirea introducerii telefoanelor mobile în penitenciar, fapt care a condus la menținerea la un nivel scăzut al existenţei acestor obiecte interzise în posesia persoanelor private de libertate.

Au fost organizate:

  • 456 percheziții pe secțiile de deținere, ocazie cu care au fost descoperite 23 de telefoane mobile, 28 de cartel SIM, 5 dispozitive de stocare date, 1 dispozitiv hands- free, 11 componente telefoane mobile;
  • 27 exerciţii practice de control inopinat cu aparatul de detecţie a semnalului GSM, nefiind descoprite telefoane mobile;

Prin darea în folosință a noului sector pentru pachete, vizită şi corespondenţă, s-a asigurat un circuit corespunzător atât pentru deţinuţi, cât şi pentru persoanele vizitatoare, fiind îndeplinite condiţii adecvate de siguranţă şi confort pentru acordarea vizitelor dar și cele de control asupra bagajelor persoanelor private de libertate și a celor care îi vizitează.

Au fost întocmite planuri trimestriale de activitate a unităţii canine de depistare a substanţelor stupefiante şi a telefoanelor mobile la nivel regional; 291 misiuni cu unități canine, dintre care 38 misiuni la Penitenciarul Arad, 22 de misiuni la Penitenciarul Deva, 17 misiuni la Centrul Educativ Buziaș.

Persoanele private de libertate au fost responsabilizate și stimulate să participe la programele şi activităţile derulate în perioada detenției. Acest fapt a determinat participarea unui număr ridicat de deținuți la activități lucrative, programe educative și moral-religioase, consolidarea echilibrului între sistemul sancționator determinat de încălcarea regulilor în penitenciar și sistemul de recompense rezultat în urma unor conduite constant pozitive.

În anul 2018, au fost încheiate 43 contracte de voluntariat, cu persoane juridice de drept public sau persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial, fiind implicaţi în activități lucrative un număr de 521 deținuți (efectiv mediu în penitenciar 887), 78 de contracte cu beneficiarii forţei de muncă speciale, persoane juridice, şi un număr de 6 contracte, persoane fizice.

Veniturile proprii încasate au fost în sumă de 11.186.111 lei, depășindu-se astfel, pentru prima dată în sistemul penitenciar pragul de 10.000.000 lei, cea mai mare pondere – 10.544.172 ( 94,26%), o reprezintă încasări prestări servicii din folosirea la muncă a persoanelor private de libertate.

Implementarea, împreună cu instituțiile publice, ce au atribuții în domeniul asistenței postdetenţie, a Strategiei naționale de reintegrare socială a deținuților a persoanelor private de libertate, aprobată prin HG nr. 389/2015 fiind organizate 16 activități de prevenire a criminalității și facilitare a reintegrării, o întâlnire cu reprezentanți ai comunității în vederea sensibilizării cu privire la nevoile de asistență postdetenție și de reintegrare socială, 7 activități de prezentare a unor lecții de viață sau povești ale unor persoane aflate în detenție, având ca subiect consumul de droguri Lecții de viață/Învață din greșeli – Campanie de prevenire a criminalității, precum și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate la care au participat 172 elevi.

În anul 2019, vor continua demersurile pentru asigurarea unui mediu custodial sănătos, respectarea drepturilor fundamentale ale individului, precum și diversificarea activităţilor educaţionale, psihosociale, de instruire şcolară şi formare profesională care să faciliteze incluziunea socio-profesională a persoanelor condamnate la o pedeapsă privativă de libertate.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore