Piața Libertății – motiv de contre între Nicolae Robu și iubitorii de ”verde”. Câți copaci a plantat edilul și cum arată piața acum FOTO

Date:

Pavajul de culoare roșie din Piața Libertății, dar mai ales lipsa ”oazelor” de verdeață și a copacilor defrișați rând pe rând din această piață a ajuns motiv de contre între edilul Nicolae Robu și ”apărătorii” spațiilor verzi. O altă categorie care are ”o problemă” cu noua configurație a Pieței Libertății este cea a timișorenilor nemulțumiți de faptul că Piața Libertății nu are bănci, deși lucrările în interirul acesteia nu au fost finalizate.

Pe toți îi ”liniștește” chiar primarul Nicolae Robu, sau cel puțin asta încearcă. ”Toată zona istorică va avea un mobilier stradal format inclusiv din vegetație. Dar, dacă vă uitați cum arată piețele din Roma, Veneția, Florența, sau din alte orașe din Spania, Franța, din Austria, Anglia sau chiar România, piețele nu abundă de vegetație. Până acum nimeni nu s-a plâns că în Piața Unirii nu a existat niciun copac. Nu știu de ce se face atâta caz că nu sunt copaci în Piața Libertății. Aveți răbdare că deocamdată nu e gata! Abia se face pavajul. Ați văzut cum arăta Piața Libertății înainte? Am postat o imagine pe Facebook” (foto sus) s-a arătat indignat ”șeful” din Primărie.

Acesta a explicat și care este unul dintre motivele pentru care Piața Libertății nu va fi plină cu copaci, urmând ca aici să fie plantați câțiva arbori de mici dimensiuni, ornamentali. ”Copacii nu rezistă într-o piață în care stabilimentul este dens ca pavajul să poată avea rezistență în timp. De aceea și la alții piețele arată în stilul acesta. De ce fiecare vrea să fie specialist? Protestatarii să vină să-mi prezinte o creație a lor, undeva pe planeta asta. Să văd în ce constă valoarea lor” susține Nicolae Robu.

Piata LibertatiiEdilul timișoarei vrea să-și mai spele păcatele argumentând tăierea copacilor cu plantarea a câtorva mii în total, pe suprafața orașului de pe Bega. ”Cine nu crede că eu am plantat 3.900 de copaci să meargă să-i numere! Nu-l am ca model pe Adrian Năstase, dar eu am făcut raportul cu anexe în care e precizat. Au găsit copaci în plus față de cei raportați. Când m-am dus pe Ciprian Porumbescu am fost nemulțumit că nu s-au plantat copaci într-un loc. Ca să scape de gura mea au plantat copaci pe cheltuiala lor, în plus”, a mai explicat Robu.

Conform Eye in the Sky, sâmbătă, 13 decembrie 2014, Piața Libertății, văzută de sus, arată ca în imaginea alăturată.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare