Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Preot evazionist, a adus statului o pagubă de peste 600.000 de lei, după ce a vândut ilegal locuri de veci

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Preotul, care are şi calitate de preşedinte al consiliului de administraţie al acestei parohii, a decis că îi stă în putere să vândă terenurile de pe un spaţiu aflat în proprietate privată la preţuri între 1.000 şi 4.000 de lei, acestea având ca destinaţie locuri de veci. Terenul aparţine CFR şi a fost închiriat de preotul Andrei Sicoe, în vârstă de 63 ani. 

Deşi regulamentul general al cimitirelor din România prevede că locurile de veci nu se pot vinde pentru sume mai mari decât cele impuse de administratorii acestora, sume hotărâte în consiliile locale ale fiecărei localităţi, în Braşov fiind vorba de 400 de lei, acesta era încălcat flagrant de preot.

Parohia Triaj plătea companiei CFR lunar mai bine de 2.000 de lei pentru terenurile închiriate, care ocupă circa 11 hectare.

Poliţiştii susţin că pentru niciun loc de veci nu s-a încheiat un contract la atribuire, iar oamenii nu primeau decât o chitanţă. Până acum, împotriva preotului au fost depuse 30 de plângeri oficiale la poliţie de către cetăţeni. Parohul este urmărit penal şi riscă şapte ani de închisoare pentru abuz în serviciu, înşelăciune şi evaziune fiscală. Din primele calcule, se pare că preotul ar fi vândut din 1992 şi până în prezent nu mai puţin de 19.000 de locuri de veci, aducând bugetului de stat un prejudiciu ce se apropie de 600.000 de lei, scrie Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare