Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPrima ninsoare a luat prin surprindere autoritățile din Timișoara. Cum decurge deszăpezirea

Prima ninsoare a luat prin surprindere autoritățile din Timișoara. Cum decurge deszăpezirea

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Municipiului Timișoara anunță că activitatea de curăţare a zăpezii în capitala Banatului a început de astăzi, 28 decembrie 2014, ora 9:30, intervenindu-se, cu prioritate, pe principalele artere de circulaţie, pe podurile și pasajele rutiere, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele și peroanele stațiilor mijloacelor de transport în comun.

Autoritățile locale au împărțâit orașul de pe Bega în 6 sectoare, cuprinzând aproximativ 700 de străzi, acestea fiind acoperite de cei doi operatori Retim Ecologic Service și Drumuri Municipale Timişoara SA iar activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului se desfăşoară după cum urmează:
• în partea de nord a municipiului Timişoara (faţă de canalul Bega) activitatea de deszăpezire este asigurată de către SC Retim Ecologic Service SA care până în momentul de față a intervenit cu 8 utilaje răspânditoare de material antiderapant și a folosit 35 de tone de sare;
• în partea de sud a municipiului Timişoara (faţă de canalul Bega), SC Drumuri Municipale Timişoara SA a intervenit pentru curățarea zăpezii, cu 6 utilaje răspânditoare de material antiderapant și a folosit 20 de tone de sare.

Pe de altă parte, deszăpezirea staţiilor mijloacelor de transport în comun şi menţinerea în bună stare a liniilor de tramvai intră în sarcina Regiei Autonome de Transport Timișoara, în timp ce Horticultura SA are obligaţia de a curăţa de zăpadă şi de gheaţă aleile din parcuri, precum şi accesul în aceste zone.

”În prezent, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, iar în momentul în care zăpada se va apropia de 5 cm, pe arterele principale se va interveni cu utilaje cu lame și pluguri. De asemenea, începând cu ora 14:00, la nivelul municipiului Timișoara, se va interveni și cu 4 utilaje de dispersare a clorurii de sodiu”, susține Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

În ”tabăra” cealaltă sunt timișorenii simpli, care se plâng de faptul că în unele cartiere au început deja problemele datorate zăpezii, în mod special timișorenii care locuiesc în cartiere mai puțin ”centrale”, acolo unde aceștia acuză autoritățile că ”au fost luate prin surprindere” ca în fiecare iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

10 utilaje de deszăpezire au intervenit, în cursul nopţii trecute, pe străzile din Timişoara pentru prevenirea formării poleiului!

Utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzile din Timişoara şi noaptea trecută, având în...

Se circulă în condiţii de iarnă, pe şoselele din vestul ţării! Utilajele DRDP au ieşit pe drumurile naţionale şi autostrada A1, noaptea trecută

Aproape 500 de tone de material antiderapant s-au răspândit pe drumurile naționale și autostrada...

Matrix userist! Viceprimarul Ruben Lațcău se luptă cu micuța mafie INEXISTENTĂ a reparațiilor din școlile publice

Un adevărat circ a început între viceprimarul userist al Timișoarei, Ruben Lațcău, și predecesorul...