Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimăria Timișoara a predat amplasamentul la Pasajul Jiul. Cum se va circula...

Primăria Timișoara a predat amplasamentul la Pasajul Jiul. Cum se va circula în zonă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Miercuri, Primăria Timișoara a predat amplasamentul la Pasajul Jiul, către firma care se va ocupa de lucrări. Șantierul propriu-zis va începe în câteva săptămâni, a anunțat Nicolae Robu.

„Avem bucuria ca azi să predăm amplasamentul pentru organizarea de șantier în vederea lărgirii Pasajului Jiul. Este o lucrare complexă, extrem de importantă pentru Timișoara pentru că aici este la ora actuală punctul cu cel mai mare ambuteiaj și va dura 14 luni de când se va da ordinul de începere a lucrărilor și va fi de valoare a aproximativ 18 milioane de lei fără tva, iar banii provin de la bugetul local”, a declarat Nicolae Robu.

Pe perioada lucrărilor, șoferii vor circula pe sub pasaj în continuare, dar circulația se va face într-un singur sens. Traseul gândit de autoritățile locale este: Splaiul Titulescu – strada Anton Seiller – bulevardul Republicii – Pasajul Jiul – Calea Circumvalaţiunii.

„În perioada lucrărilor evident că se va simți o perturbare în trafic, dar vom face în așa fel încât să fie cât mai mică. Vom avea o bandă pe sens circulabil, și vom face ca traseele care vor fi puse la dispoziția conducătorilor auto să nu fie de nesuportat”, a mai precizat primarul.

Potrivit proiectului, strada Jiul va fi lărgită la patru benzi, iar pasajul va avea cinci benzi de circulație. De asemenea, vor fi amenajate trotuare pe ambele sensuri, fiecare cu piste de biciclete și spații verzi.

Primăria Timișoara așteaptă soluționarea contestației licitației de la Pasajul Popa Șapcă, pentru a demara lucrările și acolo. Mai multe despre proiectele Primăriei Timișoara puteți afla din videoul de mai jos.

[responsive_youtube

1 COMENTARIU

  1. Știe cineva, de ce nu s-au început lucrările pe partea cu Solventul ca să nu se blocheze pasajul Jiul, iar la finalizarea pasajului Soventul se putea închide Jiul de tot și nu afecta traficul de loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare