Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Avem DOVADA! Fabrica de cauciucuri Continental poluează voit Timişoara. Filtrele „declarate” sunt doar de „decor”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Timişorenii care locuiesc în toate zonele învecinate fostei fabrici UMT se plâng, de ani de zile şi pe bună dreptate, de mirosul înţepător şi irespirabil din acea parte a Timişoarei. „Putoarea” emanată de fabrica de anvelope Continental ajunge de multe ori până în zona centrală a Timişoarei, sau chiar în Complexul Studeneţesc, după cum ne-au sesizat cititorii Vocea Timişului.

Ei bine, readus în discuţie săptămâna aceasta, subiectul a intrat într-o zonă „fierbinte” întrucât „Continental-ul” a ajuns inclusiv pe masa ministrului mediului, Rovana Plumb.

Dacă ministrul Plumb a declarat că măsurătorile „nu au arătat depăşirea valorilor admise reglementate pentru compuși organici volatili echivalent benzene”, bazându-se şi pe un studiu făcut în anul 2011, primarului Timişoarei, Nicolae Robu, pare să-i fi şoptit o păsărică ceva la ureche, cum că cei de la fabrica de cauciucuri nu folosesc sistemul de filtrare, în care au investit aproape 2,5 milioane de euro (din spusele proprii), din diferite motive – economice în cea mai mare parte.

„Câţiva cetăţeni mi-au spus că ştiu ei sigur că mirosul puternic se datorează faptului că, cei de la Continental nu foloseasc sistemele de filtrare, pentru reducerea costurilor şi implicit creşterea eficienţei economice. Aceştia afirmă că se mai degajă fum şi pe lângă aceste sisteme”, spunea, vineri, Nicolae Robu. Edilul-şef al Capitalei Banatului a mai precizat că: „s-au investit 2,5 milioane de euro în instalarea de filtre mai eficiente şi în ridicarea coşului de evacuare a fumului la 40 de metri înălţime”.

Pentru a dovedi faptul că cetăţenii au dreptate, vă facem cunoscute câteva imagini din care reiese clar că cei de la fabrica de cauciucuri nu se folosesc de sistemele cu pricina întrucât, fumul gros degajat nefiind evacuat pe nici un coş de 40 de metri înălţime!!!

Imaginile au fost surprinse în noaptea de 14 spre 15 septembrie 2013, în jurul orei 1:00.

Râmîneţi alături de Vocea Timişului. Săptămâna viitoare vom publica în exclusivitate, un interviu exploziv cu un fost angajat al fabricii de anvelope Continental, iar ceea ce veţi putea citi vă va lăsa cu un gust şi un miros şi mai înţepător!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

7 COMENTARII

  1. Tu eşti cel mai deştept, ţărane! Ai dreptate, dar eviţi să-ţi expui „chimia”. Te-ai băgat în seamă degeaba penibilule! Pe lângă că eşti prost, mai şi semnalizezi!

  2. răspunde la întrebare, chimistule!!! Lasă văicăreala pe altă dată, că văd că te dai mare cunoscător. Bă putoare, eu locuiesc înt-una din zonele în care PUTE zilnic de la Continental, aşa că nu fă tu pe deşteptu’. Eşti penibil absolut! Crezi că dacă lucrezi la Continental ai credibilitate?

  3. Johnny, esti varza. Mai invata chimie si mai plimba ochii prin lume cretin ce esti. Daca dormi in izmene, numai tu iti vei simti mirosul de bou. Atata timp cat TU puti, nu mai mirosi pe altii. Ca o sa te doara la unicul neuron pe care il mai ai, bolnavule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore