Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialProcurorii DIICOT și polițiștii de frontieră Timișoara, percheziții la 41 de adrese...

Procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră Timișoara, percheziții la 41 de adrese din 5 județe! UPDATE: Ce au găsit la contrabandiștii de țigări

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Luni, 2 martie 2015, procurorii DIICOT și polițitii de frontieră din Timișoara au efectuat un număr de 41 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Arad, Hunedoara, Maramureş și Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

Oamenii legii suspectează că cei vizați de percheziții, în perioada august 2014 – februarie 2015, pe raza judeţelor Timiş şi Arad şi a unor localităţi limitrofe au acţionat ca o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare contrabanda cu ţigări provenite în special din Ucraina.

Din probele administrate de procurori rezultă că ţigările provenite din contrabandă erau achiziţionate în special de pe raza judeţului Suceava, fiind transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu spaţii special amenajate, ulterior fiind depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

Astfel, s-a reţinut că în această perioadă, membrii grupării infracţionale au efectuat peste 24 de transporturi, reuşind să achiziţioneze şi ulterior să comercializeze peste 150 de baxuri cu ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro.

La sediul DIICOT Timişoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 26 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul Operaţiuni Speciale Timişoara.

UPDATE:  Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţelor Timiş, Arad, Hunedoara şi Maramureş și Suceava au fost ridicate peste 215 baxuri de ţigări, 130.000 lei şi 30.000 euro. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra autovehiculelor folosite la transportul ţigărilor provenite din contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Percheziții DIICOT – 7 descinderi domiciliare și la sediile de firmă a 3 suspecți cercetați pentru acces ilegal la un sistem informatic

În acest moment, pe raza municipiului Timișoara sunt în derulare o serie de activități...

Percheziţii în Timiş şi Caraş-Severin, la trei medici care au eliberat 8.000 de certificate de vaccinare false!

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de...

DNA a descins la Primăria Timşoara! Acnhetatorii fac cercetări într-un dosar cu fapte asimilate celor de corupție

Percheziţii la Primăria Timişoara, în această dimineaţă! Procurorii DNA ar fi descins în biroul...