Noaptea dintre 8 și 9 mai 2015 a fost una extrem de ”productivă” pentru poliţiştii Serviciului Rutier Timiș. Aceștia, sprijiniţi de colegii lor de la ordine publică, au desfășurat o razie de amploare pe principalele drumuri județene, între orele 21:00 – 5:00, care a avut drept scop prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor rutiere.

Poliţiştii au controlat 1.017 vehicule și au întocmit 12 dosare penale șoferilor depistați conducând autovehicule neînmatriculate, fără permise de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant și o infracțiune de furt calificat. Au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 20.500 de lei. În cursul raziei au fost reţinute în vederea suspendării 13 permise de conducere, 12 dintre acestea fiind pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au retras și 15 certificate de înmatriculare.

Cea mai mare alcolemie descoperită de polițiști în cursul raziei nocturne a fost a unui bărbat de 48 de ani, care, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a dovedit că avea o alcolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Șoferul s-a ales cu dosar penal.

Toți șoferii testați, a căror alcolemie a fost ”zero”, au primit din partea polițiștilor pliante cu noua campanie demarată de oamenii legii, denumită ”Cedează volanul când bei!”, în timp ce șoferii a căror alcolemie a fost indicată altfel de aparatele etilotest au fost sancționați conform legislației.

În cadrul acțiunii, polițiștii au avut de-a face și cu o ”scenă” de cascadorii râsului. Două tinere care se deplasau cu o mașină pe strada Michelangelo dinspre zona centrală a Timișoarei, înspre pasajul subteran, au oprit la semafor, chiar înainte de a ajunge în dreptul echipajelor de poliție, iar în cele câteva secunde de staționare, fetele și-au schimbat locurile între ele, tocmai sub nasul oamenilor legii. Aceștia au oprit mașina și au cosntatat că fetele erau băute, în cazul uneia dintre ele aparatul etilotest indicând o alcolemie de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce în cazul celeilalte 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.