Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieReţele noi de canalizare pe o serie de străzi din zona Freidorf....

Reţele noi de canalizare pe o serie de străzi din zona Freidorf. Dacă stai în zonă, vezi ce ai de făcut pentru a te „conecta”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Locuitorii de pe străzile Răscoala din 1907, Romaniţei, Contemporanul, Dimitrie Stan, Ion Românu şi Splaiul Sofocle beneficiază de reţele noi de canalizare. Pe aceste străzi s-au executat lucrări de extindere a reţelei de canalizare, pe o lungime totală de circa 2,4 kilometri.

Pentru racordarea la noile reţele, proprietarii de imobile trebuie să se prezinte la Serviciul Tehnic din cadrul Aquatim, în vederea obţinerii avizului tehnic de racordare. Programul de lucru al Serviciului este de luni până vineri între orele 8:00-15:00, iar adresa este str. Treboniu Laurean nr. 7A (în zona Pieţei Alexandru Mocioni).

Pentru obţinerea avizului sunt necesare următoarele documente: cerere tipizată (se găseşte în variantă tipărită la sediul Serviciului Tehnic sau poate fi descărcată de pe site-ul societății, extrasul CF individual şi colectiv al imobilului pentru care se solicită avizul tehnic sau contractul de vânzare-cumpărare al acestuia şi copie după actul de identitate. Pentru eliberarea avizului tehnic de racordare pentru imobilele situate pe străzile cuprinse în proiectul cu finanţare europeană, Aquatim NU PERCEPE TAXĂ. Ulterior obţinerii avizului, se va întocmi imediat contractul de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509.635.639 lei (118.871.000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fonduri Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

În judeţul Timiş sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.

foto:selina.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Ca la Nufărul: Apretat și spălat, Cristian Mos sugerează că Direcția Apelor Banat ar fi alterat probele privind poluarea Begăi!

O senzațională partidă de pase în diagonală, într-o singură repriză de 60 de minute,...