PRĂJITURĂ CU BEZEA
INGREDIENTE:
4 gălbenuşe
200 g zahăr
2 linguri cacao
1 praf de copt
1/2 pachet margarină
1 cana lapte
Faină cât cuprine pentru un blat de consistenta obişnuită
1 borcan de gem (prune, caise, după preferinţe)
MOD DE PREPARARE:
Zahărul se freacă cu margarina şi cacao, se adăugă gălbenuşurile pe rând se pune laptele şi apoi faina amestecată cu praful de copt.Se pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul preâncalzit la 180 grade, când este aproape copt se scoate şi se unge cu gem şi se adăugă şi cele 4 albuşuri bătute bine cu 8 linguri de zahăr.Se introduce iarăşi la cuptor pentru câteva minute (până bezeaua prinde o culoare uşor aurie).Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.Se poate rade deasupra şi ciocolată.
Poftă Bună!!!