GOGOŞI PUFOASE
INGREDIENTE:
250 ml lapte
250 ml apă
1 cub drojdie (50 g) proaspătă
4-5 linguri zahăr
50 ml ulei
3 ouă
Coajă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă de sare
Faină cât cuprinde (aprox. 1 kg sau mai mult)
MOD DE PREPARARE:
Se face o maia din drojdie 1 linguriţă de zahăr puţin lapte călduţ şi o linguriţă de făină şi se pune la dospit într-un castron în care se pune o parte din faina.Se lasa aproximativ 5-10 minute la dospit. Între timp se încălzeşte laptele amestecat cu apă zahărul şi zahărul vanilat, se bat bine ouăle cu linguriţa de sare într-un castron mai încăpător, la care se adăugă treptat laptele amestecând întruna, iar apoi uleiul, care se adăugă după aceiaşi metoda (în nici un caz să nu îl turnaţi deodată) şi coaja rasă de lămâie. Aceasta compoziţie se toarnă peste faina şi se face un aluat maleabil care nu se lipeşte. Se frământă bine până devine compact şi fin.Se pune la dospit pentru 1 oră sau până îşi dublează volumul. După dospire se întinde o foaie nu prea subţire pe planul de lucru pudrat cu făină.se decupează cu paharul, se pun pe un şervet şi se mai lasa la dospit pentru încă 20 de minute apoi se prăjesc în baie de ulei.uleiul trebuie sa fie bine incins,iar focul sa fie mediu pentru a le da timp sa se coaca.Se servesc cu gem , nutela sau pudrate cu zahar .
Poftă Bună!!!
Spor la treaba va doresc si va recomand cu caldura si celelalte retete.
Doamne cat de dor imi era de niste gogosi. Cu totul intamplator am dat peste articol si va multumesc din suflet pentru reteta. Din pacate pana acum nu am facut niciodata pentru ca am tot mancat la mama. Acum ca sunt la casa mea, gata, ma apuc de treaba!