pentru aluatul fraged:
jumatate pachet margarina (rama, sau delma)
1 cana jumatate de faina
jumatate cana zahar
2 oua intregi batute
1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
pentru umplutura:
3-4 mere rase
1 budinca vanilie preparata conform instructiunilor de pe plic
4 albusuri + 8 linguri de zahar
1 ligura de gris
2-3 linguri de zahar (depinde cat doriti de dulce)
MOD DE PREPARARE:
Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus ,care se pune la rece pentru 15min.Intre timp se prepara budinca si se lasa la racit ,merele se scurg de zeama se amesteca cu zaharul si grisul. Se bat albusurile bine si se adauga treptat zaharul.Aluatul se scoate de la rece si se intinde o foaie care sa acopere si putin din peretii tavi de copt pe care am uns-o in prealabil si am tapetat-o cu faina ,se inteapa cu furculita ,se adauga merele si se introduce la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 20-25 min (cuptorul este incalzit la 180 grade) .Se scoate si se adauga budinca si bezeaua si se mai introduce pentru aprox.5 min (pana bezeaua capata o culoare aurie).Se scoate din cuptor si se portioneaza cand este rece.
Pofta Buna!!!