Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

S-a stabilit calendarul fuziunii PNL cu PDL. Vezi aici data la care se va crea noul partid!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
21.1 ° C
22.3 °
20 °
55 %
3.1kmh
0 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
28 °
sâm
28 °
Dum
26 °

S-a stabilit calendarul fuziunii partidelor de dreapta, Partidul Național Liberal și Partidul Democrat Liberal. Astfel, potrivit liderilor PDL, programul se va desfășura în felul următor: În primul rând, membrii celor două grupări politice vor stabili, până pe 15 iulie, statutul noii formaţiuni politice, programul politic şi protocolul de fuziune.

În continuare, în cadrul noului partid, se va testa atent candidatul la preşedinţie şi tandemul președinte-premier. Andreea Paul, prim-vicepreședinte al PDL, a explicat că va fi nevoie de unic candidat, puternic şi credibil. Cercetarea pentru desemnarea numelui alianţei şi a prezidenţiabilului va livra rezultatele până pe 20 iulie: „Candidatul unic al dreptei se va bate cu Ponta. Ponta se bazează pe trădători şi, la fel ca Năstase sau Geoană, se crede deja câştigător. La guvernare, PSD face multe nemernicii: legea amnistiei, a educaţiei, haosul fiscal, penalii, incompatibilii sau numirile aiuritoare sunt doar câteva exemple. Ponta nu are însă nicio problemă să se mintă şi pe sine însuşi”, a declarat democrat-liberala.

Mai mult, congresele PNL şi PDL de fuziune au fost decise pentru data de 26 iulie. Foarte probabil, tot pe 26 iulie, va fi absorbit în noul partid și Forța Civică. Aşadar, F.C. va intra în proiectul de fuziune al dreptei prin absorbţie. În final, în luna august va avea loc un eveniment de amploare pentru anunțarea candidatului la alegerile prezidențiale. Data acestei acțiuni nu a fost stabilită precis.

„Realitatea este că despre marea dreaptă se vorbește de 25 de ani, dar s-a ratat mereu acest deziderat. Dreapta a fost sub-mobilizată din cauza fragmentării. Pretenţiile prea mari, miile de scuze şi minţile obtuze au fost bariere vizibile. Ori, dacă vrei să faci proiecte istorice, sacrificiile personale sunt obligatorii. Sunt mândră să fac parte din acest pas important pentru limpezirea şi reîmprospătarea spaţiului politic românesc. Negocierile s-au intensificat şi evoluează chiar mai bine decât ne-am aşteptat iniţial.În final, cred că un produs politic nou trebuie să aibă un nume nou. Sunt convinsă că orice problemă are şi o soluţie. Trebuie găsită cea mai atractivă denumire pentru români”, a încheiat Andreea Paul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare