Se schimbă legea! Vânzătorii de alcool din Complex scapă de amenzi. Vizați vor fi consumatorii

Primăria nu va mai amenda comercianții care vând alcool în complexul studențesc. Prevederea care este în vigoare din 2012 ar putea fi schimbată săptămâna viitoare, în ședința consiliului local. Motivul pare a fi faptul că, deși poliția locală a dat zeci de amenzi barurilor care vând băuturi alcoolice, proprietarii localurilor nu s-au sinchisit să se supună Hotărârii de Consiliu Local, ci și-au plătit sancțiunile și au continuat să încalce legea.

Totuși, municipalitatea are o altă soluție pregătită, una care deja naște numeroase discuții. Astfel, noua hotărâre, care urmează să fie supusă la vot, „se interzice cu desăvârşire consumul băuturilor alcoolice în unităţile comerciale din perimetrul Campusului Universitar”. Din aceasta categorie vor face parte berea sau orice alt produs care conţine un amestec de bere şi de băuturi nealcoolice care au o concentraţie alcoolică mai mare de 0,5% în volum.

Cu alte cuvinte legea va fi aplicată celor care, în mare, nu au bani să plătească amenzi de sute de lei, adică studenților, sau altor timișoreni care vor fi prinși cu berea pe masă. Amenzile prevăzute de noua lege sunt identice ca cele vechi adică  între 500 şi 2.500 de lei. 

În proiect se mai prevede că „orarul de funcţionare al agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul în unităţile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timişoara se poate stabili în intervalul orar 00.00-24.00”.

 

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Idee marca Robu: Complexul Studentesc din Timisoara, zona pietonala!

Peimarul Timișoarei are planuri de reoganizare a Complexului Studențesc...

Angajatii firmelor din Complexul Studentesc arunca gunoiul pe unde apuca, la Timisoara

O acțiune a polițiștilor locali în Complexul Studențesc din...

VIDEO Oferta speciala in complex: un pret la raft, altul mai mare la casa, la Carrefour

Ademenirea clienţilor cu oferte fictive este practicată cu succes...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img