Timișoreanul Sorin Cazacu a câștigat Cupa României la haltere. Fiul său Alexandru, medaliat la mondialul din Ungaria

Date:

Timișoreanul Sorin Cazacu, reprezentând clubul AMESA din Arad, a participat în perioada 1-5 septembrie 2014, la Cupa României la haltere, competiție dedicată seniorilor, care a fost organizată tocmai în orașul de pe Mureș.

Sportivul a reușit să ”smulgă” 140 de kilograme, în timp ce la disciplina de ”aruncat” a bifat 191 de kilograme, totalizând 331 de kilograme. Reușita este cu atât mai importantă cu cât la total, Cazacu a câștigat cupa cu numai un kilogram diferență față de locul secund. Titlul s-a decis chiar la ultima încercare locul doi reușind să ridice ”numai” 330 kg. ”Este a treia cupă pe care o câștig în carieră, iar pe această cale vreau să-i mulțumesc antrenorului meu Gheorghe Biriș” ne-a declarat Sorin.

Așchia nu sare departe de trunchi

Dacă Cazacu-tatăl este multiplu medaliat în sportul cu halterele, nici fiul nu putea sta departe de performanțe. În perioada 1-6 septembrie, în localitatea Oroshaza din Ungaria, a avut loc Campionatul Mondial de Powerlifting sub-juniori (sportivi care au împlinit maximum 18 ani) și juniori (între 19 și 23 de ani), iar Alexandru Cazacu, fiul lui Sorin, a obținut medalia de bronz la genuflexiuni cu 265 de kilograme, aceasta fiind prima medalie mondială de bronz la juniori masculin din istoria acestui sport în România.

Alex a reușit să obțină și locul 4 la împins-culcat cu 150 de kilograme, locul 6 la îndreptări cu 220 kg și locul 4 la total cu nu mai puțin de 635 de kilograme.

”Cel mai important este faptul că a adus o medalie mondială pentru Timișoara și pentru România. La fel de important este și faptul că medalia vine după numai cinci ani de la înființarea federației, iar pe această cale țin să mulțumesc Federeției Române de Powerlifting, în special domnului secretar general Ovidiu Pănăzan, Primăriei Timișoara, Consiliului Județean Timiș, Vitabolic și tuturor celor care m-au sprijinit și ajutat pe perioada pregătiirii, celor care au fost alături de mine pentru obținerea rezultatelor” ne-a mai spus Sorin Cazacu.

Următoarele competiții la care va evolua Cazacu senior, este Campionatul Mondial de Masters din Cehia, la Plzen, care se va întinde între 21 și 26 septembrie, după care, Cupa României la Powerlifting, concurs ce va avea loc la Beiuș, în județul Bihor, între 11 și 12 octombrie.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare