Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Bărbat de 34 de ani prins de ”criminaliști” după ce racola fete pe Facebook. Vezi ce presupune metoda ”lover-boy”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Procurorii DIICOT Oradea au stabilit în baza probatoriului că inculpatul Tiutiu Adrian (34 de ani), din județul Brăila, a traficat șase persoane, obligându-le să se prostitueze în folosul lui. Se presupune că inculpatul, începând cu lunile octombrie – noiembrie 2013, a racolat una dintre victime, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, promiţându-i acesteia că îi va facilita obţinerea unor sume de bani pentru ca aceasta să poarte mai multe convorbiri telefonice cu diferiţi clienţi din Viena în vederea facilitării întâlnirii acestora cu celelalte persoane de sex feminin, care practicau prostituţia în folosul inculpatului. Bărbatul a determinat victima să se deplaseze de la locuinţa mamei sale (din Germania) în Viena, unde a primit-o şi unde ulterior, prin metoda lover-boy, a determinat-o să se îndrăgostească de el. Ulterior a obligat-o, atât prin constrângere fizică cât şi prin constrângere morală, să practice prostituţia în folosul său. Femeia a fost agresată fizic de mai multe ori, atât pe teritoriul Austriei, cât și pe teritoriul României, inculpatul aplicându-i lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul capului, pentru a o determina să se prostitueze.

Sumele de bani obţinute în acest mod, la început, au fost împărţite în mod egal între inculpat și victimă, ulterior însă inculpatul a pretins şi primit toate sumele de bani obţinute din această activitate. În realizarea activităţii infracţionale, inculpatul a primit, adăpostit, transferat şi transportat victima în/din diferite locaţii din Viena, iar în data de 25 septembrie 2014, după ce în prealabil inculpatul a ameninţat-o şi a agresat-o fizic în mod repetat, într-un hotel din Mediaş, jud. Sibiu, determinând-o astfel din nou să se deplaseze cu acesta în Austria, în acelaşi scop. Victima a reușit să scape în aceeași seară, în Vama Borș, sărind din autoturismul inculpatului și denunțându-l polițiștilor aflați în punctul de trecere a frontierei.

Din cercetările polițiștilor și procurorilor mai rezultă faptul că inculpatul, prin aceeaşi metodă a determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către un număr de 5 persoane de sex feminin în vederea obţinerii unor foloase patrimoniale în perioada 2012-2014, precum şi faptul că autoturismul utilizat a fost achiziţionat de către inculpat din banii pretinşi şi primiţi de la persoanele care au fost traficate, respectiv care au practicat prostituţia pe teritoriul Austriei sub autoritate și protecţia acestuia, fapt pentru care, în urma administrării tuturor mijloacelor de probă, urmează a se extinde urmărirea penală împotriva acestuia şi pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au dispus în data de 27 septembrie reținerea inculpatului Tiutiu Adrian pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de persoane, prev. şi ped. de art. 210 alin. 1 lit. a C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Politistii de la Crima Organizata din Timisoara au descoperit cocaina intr-o masina, la granita cu Ungaria

Poliţiştii de la Brigada de combatere a criminalităţii organizate (BCCO) din Timiş şi procurorii...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...