Timişorenii de la Sebastian Spanache Trio la cel de-al doilea album: “A Pasha’s Abstinence”

- Advertisement -

Cele nouă compoziţii proprii se pot asculta şi descărca de pe noul site al trupei, www.sebastianspanachetrio.com. Varianta fizică a CD-ului va fi lansată prin casa de discuri Fiver House Records şi poate fi achiziţionată în cadrul concertelor de lansare şi de promovare sau de pe siteul trio-ului şi, în curând, din librăriile Cărtureşti şi Librarium.

Primele două concerte de promovare vor avea loc la Budapesta (Fat Mo’s – un club foarte în vogă la ora actuală) şi Szeged (Jazz Kocsma), în data de 23, respectiv 24 aprilie, urmând ca în data de 25 aprilie, trio-ul să susţină un concert inedit la Timişoara, pe Podul “Eiffel” (Podul de Fier). Acest concert aduce şi o premeriă naţională, Sebastian Spanache Trio fiind prima trupă (de orice gen) din România care va oferi publicului un concert cu sistem “silent”, pe principiul “silent disco”, adică în căşti. Evenimentul este realizat cu sprijinul PLAI, Music Service, HDV Studio, Becherovka, Silent Dance şi PR Beta Agency.

Turneul de promovare a noului album continuă cu:
– 28 aprilie: G Festival, Odorheiu–Secuiesc, un festival mic care adună nume mari din multe genuri muzicale. Evenimentul se desfăşoară în cafeneaua G-Spot;
– 29 aprilie: Prefaţă Alba Jazz Fest – International Jazz Day. Evenimentul se desfăşoară la Palatul Apor din Alba-Iulia;
– 30 aprilie: Jazz Compas Live in Museum – Palatul “Şuţu”, Bucureşti. Eveniment realizat de Revista Jazz Compas;
– 6 mai: Student Jazz Fest – Tîrgu-Mureş, unde Sebastian Spanache Trio sunt invitaţi să susţină un recital după concursurile din timpul zilei, în clubul Jazz&Blues;
– 7 mai: Casa Potpourri – Cluj. Potpourri este o casă destinată artelor, evenimentelor culturale şi activităţilor de orice fel;
– 8 mai: Atrium Classic Café. Una dintre cele mai frumoase cafenele şi club cu concerte de jazz, Atrium Classic se află în Casa Luxemburg din superba “Piaţa Mică”, lângă Podul Minciunilor din Sibiu.

Alte concerte vor fi anunţate în curând, pe site-ul oficial şi pe pagina de facebook a grupului timişorean. În toamna acestui an, Sebastian Spanache Trio va susţine un turneu european de promovare a noului disc, cu concerte în cluburi de renume pentru scena de jazz din toată Europa.

Revenind la proaspătul lansat album, „A Pasha’s Abstinence”, acesta beneficiază de o sumedenie de invitaţi, cu renume internaţional: Joanna Kucharczyk – vocal, Alex Simu – clarinet sopran, George Dumitriu – chitară, Berti Barbera. Piesa care dă nume albumului – A Pasha’s Abstinence – beneficiază de un cvartet de coarde, format din: Cătălina Trincă – vioară, Otilia Mariţa – vioară, Iuliana Birtea – violă şi Lidia Cosmin – violoncel.

Conceptul acestui album este redat de introducerea foarte subtilă a elementelor muzicii tradiţionale otomane în muzica celor trei muzicieni, o cultură care a influenţat atât de puternic muzica tradiţională românească cât şi cultura românească în sine.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Timișorenii de la JazzyBIT au un nou album. „Horizon” se lansează și în Ungaria!

Trupa timișoreană JazzyBIT lansează astăzi cel de-al doilea album...

Sebastian Spanache Trio merge la București pentru a susține două concerte

Sebastian Spanache, Csaba Santa și Radu Pieloiu -membrii trupei...

Timișorenii de la Sebastian Spanache Trio în concert la Berlin, Praga, dar și în țară

Trio-ul de jazz modern, compus din Sebastian Spanache, Csaba...

Alexandru Andrieș revine pe scenă, la Timișoara: ”Aici mă simt ca acasă”

Noul album al artistului a fost lansat cu ocazia...

Din aceeași categorie

Categorii Populare