Timișoreanul Sorin Cazacu, recent încoronat CAMPION MONDIAL, la primul interviu din această postură

Multiplul campion naţional de powerlifting, campion european şi, mai nou, campion mondial la acelaşi sport, Sorin Cazacu a acceptat „provocarea” de a acorda un interviu, în exclusivitate petru cititorii Vocea Timişului, despre performanţa obţinută de el, pe 29 septembrie, când, a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Mondial de Powerlifting, desfăşurat în oraşul american Orlando (statul Florida).

La capătul celor trei runde, după afişarea rezultatelor, finale, înainte de urcarea pe podium, Cazacu şi-a luat steagul României pentru a-l duce acolo… sus, cu mândrie, unde-i este locul, la fel cum a făcut şi la Luxemburg, la Campionatul European.

Acum, după reveninrea pe meleaguri bănăţene, Sorin este extrem de încântat de performaţa magnifică cu care se pot mândri îndeosebi timişorenii, dar şi toţi românii pe lângă aceştia.

„Este extraordinar să devii campion mondial în America. E primul meu titlu de campion mondial, dar este un vis împlinit după 30 de ani de muncă. După cele trei medalii de aur obţinute la Luxemburg, la Campionatul European, au venit şi cele trei de la Campionatul Mondial. Sunt campion mondial şi asta e tot ce contează, ne-a spus Sorin Cazacu.

Sportivul a obţinut acest titlu la categoria Master 1, aceasta adunând sportivii care au depăşit vârsta de 40 de ani, cum este şi cazul lui Sorin, însă vezi video pentru a afla ce a spus despre faptul că titlul a venit la o vârstă relativ înaintată, deşi acesta domină întrecerile interne de powerlifting de foarte mulţi ani.

Cazacu speră ca presa, măcar cea locală, să aprecieze şi să mediatizeze mai mult performanţele obţinute, atât de el cât şi de clubul pentru care el evoluează, Caza Powerlifting Timişoara, pentru că acest sport este prea puţin cunoscut la noi în ţară.

Sorin va pleca vineri în Ungaria, unde, sâmbătă 5 octombrie, va participa la „Cupa Dunării”, competiţie internaţională ce va fi organizată la Rackeve. Obictivul sportivilor români ce vor participa la această competiţie este clasarea pe prima poziţie a clasamentului.

Cum „aşchia nu sare departe de trunchi”, nici Alexandru, fiul lui Sorin nu a rămas departe de sport, Cazacu Jr. îmbrăţişând aceeaşi ramură ca şi tatăl său, deşi are doar 16 ani. „Alexandru are nenumărate recorduri naţionale, ridică destul de mult”, însă despre fiul lui Sorin vă vom „încânta” cu un alt material, în curând.

„Am de gând să fac performanţă până mă ţin şuruburile, mi-aş dori să fiu campion mondial şi la 70 de ani, la categoria Masters 4, acolo unde nu mai există limită de vârstă pentru a participa”, dar pentru a vedea ce a mai spus Cazacu şi mai ales ce sfat important dă antrenorul de sport tuturor părinţilor pentru copii acestora, vezi videoclipul.

Sorin Cazacu a ţinut neapărat să precizeze că doreşte să mulţumească din suflet familiei sale, care-l sprijină în toate demersurile sale, atât soţia cât şi cei doi copii, dar şi autorităţiilor locale, Comsiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş pentru sprijinul financiar de care are parte, dar şi celor de la Vitabolic, pentru sprijinul acordat.

De menţionat ar fi faptul că, Sorin Cazacu este sportivul care va rămâne în istoria acestui sport, la nivel naţional, ca fiind primul câştigător al titlului european, dar şi primul campion mondial din România.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img