RETETA ZILEI – 28 DECEMBRIE

- Advertisement -

RETETA ZILEI - 28 DECEMBRIE 1TORT DE FRIŞCĂ ŞI CARAMEL

INGREDIENTE:

BLAT:

4 ouă

150 g zahăr

150 g faină

3 linguri lapte

3 linguri ulei

1 linguriţă praf de copt

Un vârf de sare

CREMA 1:

500 ml frişcă lichidă (hullala)

CREMA 2

1 pahar zahăr (200g)

1 pahar de apă (200ml)

3 linguri faină

1 ou

3 linguri de zahăr

125 g unt

MOD DE PREPARARE:

BLAT: Se mixează albuşurile cu un praf de sare se adăugă treptat zahărul şi apoi pe rând gălbenuşurile, uleiul şi laptele.La final se adăugă faina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor cu un tel.Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă şi se coace la 175 de grade pentru 30 minute.Se lasa blatul la răcit apoi se taie în 3 părţi.

CREMA CARAMEL: Se caramelizează zahărul dar cu atenţie să nu se ardă, se toarnă apa şi se fierbe până se dizolvă.Se lasă la răcit (se pun separat 5-6 linguri) Separat se bate oul cu cele 3 linguri de zahăr la care se adaugă faina.Se amestecă cele 2 compoziţii şi se pune pe foc mic se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa unei budinci.Se ia de pe foc şi se adăugă treptat untul se amestecă bine.Se pune la răcit şi se pun deoparte 5-6 linguri.

CREMA!: Frişca se bate bine şi se pune la frigider.

ASAMBLARE: Prima foaie de blat se însiropează bine se pune un strat de frişcă apoi un strat de cremă caramel apoi a doua foaie la care se procedează că la prima şi apoi cea de-a treia foaie care şi ea se însiropează.Se îmbraca tortul într-un strat subţire de frişcă şi se trece la decorarea lui, Cele 5-6 linguri de cremă caramel se amestecă cu puţină frişcă şi se folosesc pentru decorare. Este un tort lejer care nu necesită mult timp de preparare şi este uşor de realiza cu siguranţă veţi impresiona musafirii!!!!

Poftă Bună!!!!

RETETA ZILEI - 28 DECEMBRIE 2

2 COMENTARII

  1. Un sincer „La Multi Ani!!” si din partea noastra.Ma bucur ca vi-a placut reteta si va mai asteptam cu impresii si despre celelalte retete.

  2. Revin cu impresii de…dupa! Adica de dupa ce nu a mai ramas nici urma in noapte de Revelion. I-am dat gata pe toti si multumesc acum lui Camelia-Felicia care a postat aceasta reteta de tort. Mai vreau si altele! La multi ani cu drag si sanatate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură...

Noi artiști confirmați la Flight Festival 2023

Rag'N'Bone Man vine pentru prima dată în România, la...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

MAESTRUL Ștefan Popa Popa’s, cadou la 60 de ani: cetățean de ONOARE al județului Timiș

Celebrul caricaturist Ștefan Popa Popa's și-a sărbătorit ziua de...

Articole asemănătoare

Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este...

Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe...

Din aceeași categorie

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...