12.9 C
Timișoara
sâmbătă,8,mai,2021
AcasăStiriSportAntrenor nou, obiective noi: "Vreau o echipă de luptători"

Antrenor nou, obiective noi: „Vreau o echipă de luptători”

BC Timişoara are un antrenor nou, în persoana lui Tudor Costescu. Acesta a avut prima întâlnire cu presa din Timişoara, ocazie cu care şi-a expus planurile pentru viitorul sezon. Tânărul tehnician de 39 de ani a anunţat că în aceste săptămâni se conturează lotul pentru sezonul 2013/2014.

Noul tehnician al BC Timişoara, Tudor Costescu, a anunţat zilele trecute care sunt planurile sale pentru viitorul apropiat, în ceea ce priveşte colaborarea cu alb-violeţii bănăţeni. Acesta a declarat că nu-şi doreşte o echipă formată strict din jucători tineri, dar nici una de „experimentaţi”, tânărul antrenor încercând un mix al celor două categorii pentru a realiya un echilibru, dar, mai ales, o echipă competitivă.

„Trebuie să realizăm un echilibru între jucătorii tineri şi cei experimentaţi. Nu ne dorim o echipă exclusiv tânără, ci una competitivă. Sigur, e bine să ai şi jucători tineri, de perspectivă. Dar în campionatul României e nevoie de jucători cu multă experienţă, cu atiudine. Indiferent de naţionalitate sau de vârstă, să fie jucători care să lupte pe teren. Fie că vom învinge, fie că vom pierde, vreau ca suporterii noştri să fie mulţumiţi de modul cum s-a prezentat echipa, cum a luptat. Acesta e punctul de la care vom porni. Nu voi face selecţia din punct de vedere al naţionalităţii” a declarat Tudor Costescu.

Reunirea lotului celor de la BC Timişoara va avea loc pe data de 5 august 2013, după care urmează trei săptămâni de pregătire în oraş şi un cantonament cu jocuri amicale. Ca de obicei, cu o săptămână înainte de începerea campionatul va fi organizată “Cupa Timişoara”. Potrivit programării actuale sezonul ar urma să înceapă la 21 septembrie, dar Costescu şi-ar dori o amânare pentru că „aşa am avea numai şapte săptămâni de pregătire, ceea ce mi se pare puţin”. Până la reunire, Tudor Costescu va conduce naţionala universitară a României, din care face parte şi pivotul bănăţenilor – George Toth, la Universiada din iulie, de la Kazan, Rusia.

Conducerea clubului i-a propus secundului Djordje Komadinic să continue la Timişoara, în vreme ce Tiberiu Puta a fost cooptat în stafful tehnic pentru a se ocupa de pregătirea fizică. Foto:totalbaschet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,900FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
192CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente