Consilierul local Alfred Simonis ”DECOLEAZĂ” de la conducerea Aeroportului Timișoara. Vezi LISTA cu angajații ”pe BLAT”!

- Advertisement -
La Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara s-au făcut în utlimii ani disponibilizări peste disponibilizări, însă în locul personalului dat afară și-au făcut loc o serie de personaje care au obținut posturile fără a da un concurs pe post.

Astăzi vă prezentăm lista celor care au devenit angajați ai AIT, deși nu au niciun fel de pregătire profesională pentru a accesa acele locuri de muncă, ci au doar pile bine ”înfipte” în conducerea instituției și la partid.

Chiar dacă despre unii dintre cei aflați pe lista ”piloșilor” se regăsesc personaje despre care am mai amintit și în materialele precedente în care am abordat ”hoția” și ”jecmăneala” care domină la AIT, vă prezentăm mai jos o listă cu nouă persoane angajate în ultima perioadă:
– Andrada Sidea: are ”calitatea” de a fi nepoata directorului general al AIT, Daniel Idolu și este angajată la ”handling pasageri”.

– Diana Aninoiu: ocupă funcția de consilier juridic cu jumătate de normă și este fiica administratorului de la Aeroportul Caransebeș, aceasta fiind angajată pe filiera directorului tehnic, Nicolae Sandu.

– Mario Frig: este angajat de curând pe un post de consilier juridic și are calitatea de ”prieten” al uneia dintre fiicele aceluiași Daniel Idolu, directorul general.

– Flaviu Șimon: a lucrat în trecut ca angajat al Serviciului Român de Informații (SRI). acesta a fost făcut peste noapte coordonator de pază, iar la acest moment, după externalizarea serviciului de pază, care a fost preluat de către o companie privată, Șimon a ajuns inspector de Securitate Aeronautică în Direcția de Calitate, știut fiind faptul că angajații trecuți din ”Compartimentul Pază” al AIT, la firma privată urmeaă să fie dați afară fără niciun fel de drepturi, cu atât mai mult cu cât plata salariilor acestora a fost deja amânată fără un termen concret.

– Cristian Popovici: ”fratele” (sau mai bine spus un foarte apropiat prieten al directorului administrativ Alfred Simonis), a fost angajat inițial pe un post de referent la ”Proceduri de Securitate”, însă acesta a devenit consilier juridic. Diferența salarială între un post de referent (pe studii medii) și unul pe studii superioare, cum este cel de consilier, nu este de neglijat.

– Ciprian Simionescu: a fost angajat ca referent la ”Proceduri de securitate”. Tânărul este fiul lui Dan Simionescu -controlor de trafic aerian la turn și nepotul lui Lucian Simionescu controlor de trafic aerian dirijare sol.

– Daniel Tărăbâc: economist la bază și angajat relativ recent, membrul PSD este referent la ”Proceduri” în cadrul AIT. Tărăbâc face parte din anturajul politic al aceluiași director general, Daniel Idolu.

– Narcis Sarchiz: are o mare calitate, aceea de fiu al lui Mihai Sarchiz zis ”Mișa” omul de ”combinații” al directorului general Daniel Idolu. Narcis a fost angajat, în ciuda faptului că pe numele său există o condamnare cu suspendare pentru că a condus un autoturism, deși era BEAT. Tânărul ”fiu” a fost „înregimentat” la Dispecerat pe un post de controlor de trafic aerian la sol, deși nu cunoaște ”o boabă” din limba engleză, ceea ce ne face curioși cu privire la modul cum ”Sarchiz cel mic” se înțelege cu piloții străini.

– Ioana Toma: Căsătorită de curând și preluând numele de Mateescu, doamna este nimeni alta decât soția fostului șef de la Autoritatea Rutieră Română (ARR), Ioan ”Mateo” Mateescu. Femeia, întrucât este gravidă (!), lucrează doar 6 ore pe zi și, fără a da un concurs, a ocupat un loc de referent la Direcția Administrativă, fiind tocmai secretara directorului administrativ, Alfred Simonis.

Din câte am mai aflat, se pare că domnul Mateescu ar fi intenționat să-și angajeze, la vremea respectivă logodnica, tocmai la ARR Timiș, dar probabil acesta nu a ”sărit la cap” cum trebuie, iar nașul (de nuntă) Sorin Grindeanu i-a vârât-o pe gât tocmai lui ”Freddy” Simonis.

Dacă tot am ajuns la Simonis, este bine de știut că tânărul consilier local, își pregătește ”ușcheala” de la Aeroportul Internațional Timișoara pe motiv că vrea să ”strălucească” într-o carieră politică.

Să fie înzestrat domnul Simonis cu cel de-al șaselela simț și să simtă că la AIT au aterizat suspiciuni ”babane” de corupție? Nu știm dar cert e că în viitorul deloc îndepărtat acesta vrea să-și ia zborul de lângă Idolu.

Apropos de Idolu, actualul director general al aeroportului timișorean este singurul din țară care nu a dat un concurs pentru a ocupa această funcție. Daniel Iulian Idolu a ”aterizat” direct pe funcția pe care o ocupă prin numire politică!

Consiliul de Administrație al AIT, pare că, în sfârșit, ar vrea să ”îndrepte” această problemă, anunțând în cadrul Deciziei Nr.8 din 27 mai 2015, că a aprobat ”Regulamentul de organizare și funcționare a comitetelor consultative în cadrul Consiliului de Administrație al S.N. AIT-TV S.A.”, dar și ”Constituirea comitetului de nominalizare și remunerare (alcătuit din domnii Jichici Ciprian – Președinte, Pirtea Marilen – Membru, Bârea Vasile – Membru) care să selecteze/evalueze și să recomande candidații propuși pentru pozițiile de administrator/director (…)”. Conform aceluiași document s-a decis ca ”în procesul de evaluare, comitetul de nominalizare să fie asistat de către un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutare, ale cărui servicii vor fi contractate de societate în condițiile legii”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Scrisoare deschisă domnului chestor Alin Petecel, șeful Inspectoratului de Poliție Timiș

Domnule chestor,  Ați dispus demararea cercetării interne la adresa agentului-șef...

Prof. dr. Dorel Săndesc, titularizat ca manager al Spitalului Județean Timișoara

Azi, cu începere de la ora 10, ca urmare...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img