De tradiţie: tribut în cinstea lui Bob Marley, la Timişoara

Date:

Anual cei de la Reggaelize it! au grijă ca ziua comemorativă a părintelui muzicii reggae să se desfăşoare ca la carte. Nici anul 2014 nu este vreo excepţie,cu ocazia Tributului Bob Marley, în faţa publicului timişorean va veni unul dintre cei mai consacraţi artişti de muzică reggae ai momentului, Skarra Mucci.
Skarra Mucci este un artist reggae născut în Jamaica, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai versatili cântăreţi ai generaţiei sale. Stilul său muzical încorporează elemente din soul, gospel, rap şi r&b iar flow-ul său liric este aproape nelimitat. Skarra a susţinut concerte în jurul lumii şi a împărţit scena cu cele mai cunoscute voci ale planetei. Modul în care interacţionează cu publicul este impresionant iar vocea sa unică parcă îţi atinge sufletul.
A lucrat cu unii dintre cei mai buni producători din Europa şi a înregistrat sute de single-uri şi colaborări, incluzând hituri precum: Emmer No, Rhymes After Rhymes, Bounx It Pon Me, Mad Again, Without Love, Higher Grade, Danger, Never Change, Sunshine, All My Life. În 2007 şi-a lansat albumul de debut numit “Râse&Shine“, urmat de “912“ în 2009, “Skarrashizzo” în 2010, şi ultimul său album numit „Return Of The Raggamuffin” în 2012.

Alături de acesta va urca pe scenă Tony Baboon, un artist român a cărui carieră este în plină ascensiune şi se axează pe o fuziune de tropical jazz, funk, trip-hop şi, desigur, reggae.De after-party se vor ocupa dj-ul şi promoter-ul timişorean Mr. Skavillage, alături de prietena sa, Vi Vi Selectress.

Evenimentul se va desfăşura pe data de 31 ianuarie, începând cu orele 22:00, în cadrul Setup Venue. Preţul unui bilet de acces este de 15 lei.

Născut pe 6 februarie, 1945, Robert Nesta Marley pe numele său, a fost un cântăreț, compozitor, chitarist și activist jamaican. Profetul mişcării Rastafari este în adevăratul sens al cuvântului, emblema muzicii reggae, dovadă că prin muzică, poţi trăi veşnic. „Legend”, compilația de cântece ale lui Bob Marley lansată post-mortem, este cel mai bine vândut album reggae al tuturor timpurilor, cu mai mult de 25 de milioane de exemplare. Acesta a avut 12 copii: trei cu soția sa, Rita, doi adoptați din foste relații ale Ritei ṣi restul de 7 cu alte femei, ce încă duc tradiţia înfiinţată de tatăl lor. Fără a fi nevoie de prea multe informaţii şi laude pompoase, Bob Marley este simplu „the one”. La 33 de ani de când a parasit „cele pământeşti”, lăsând în urma sa o capodoperă muzicală, Bob Marley este încă viu prin fiecare piesă.

One love.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare