Elevii scolii din Satchinez invata matematica si informatica in laboratorul Digitaliada

- Advertisement -

Școala cu clasele I-VIII din localitatea timișeană Satchinez continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laborator echipat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Împreună cu echipamentele, a primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

”Felicităm școala din Satchinez pentru continuarea programului. Este un model pentru celelalte școli din județ și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale”, spune Amalia Fodor, director Fundația Orange.

”Educația digitală reprezintă viitorul în educația copiilor noștri. Pentru mine, prezența școlii noastre în cadrul Digitaliada înseamnă acces la o educație performantă și la standarde cât mai ridicate de tehnologizare”, afirmă directorul școlii din Satchinez, Liliana Călianu.

Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

VIDEO! Timișoara, invadată de țepari care se dau reprezentanții Enel. Vezi cum acționează

Atenție mare cui deschideți ușa și ce acte semnați!...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Primul laborator de tehnologii cloud din Romania se deschide la Universitatea de Vest din Timisoara

Compania Microsoft lansează, în cadrul Universității de Vest din...

”Salvați Copiii” Timiș și Fundația Orange lansează expoziția ”A simți, a imagina, a explora lumea”, la Timișoara

Expoziția prezintă lucrările și obiectele realizate de către elevii...

Cel mai performant laborator de analiză a compoziţiei corporale din România se inaugurează azi, la Timișoara

Laboratorul de analiză a compoziţiei corporale, care urmează să...