Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Eveniment cultural caritabil, cu „Cioburi de Vise”, la Filarmonica Banatul din Timişoara

- Advertisement -

Antologia „Cioburi de vise” Vol. II reuneşte poezii semnate de 14 coautori – Marinela Florina Jurca, Radu Pietreanu, Diana Mihai, Dida Diana Cioponea, Constantin Triţă, Nicoleta-Loredana Viţelaru, Daniel Ţole, Ileana Vest (Cojocaru), Horia Scarlat, Maria de Alba, Teodora Popescu, Diana Olteanu, Andrei Botoşanu Slevoacă, Iulia Mândrean şi Oana Berdila. Recenzorul antologiei este scriitoarea Melania Cuc, membră a Uniunii Scriitorilor din România, care denumeşte lectura acestui volum de poezii drept „o călătorie spirituală”, „reverberaţia unei lumi anoste într-o lume mai bună şi mai frumoasă”.

Lansarea cărţii va avea loc în cadrul unui eveniment cultural caritabil – moderat de Diana Mihai (jurnalist)- la care vor lua parte invitaţi de onoare precum Lucia Borta (solistă de muzică populară), Vasile Conea (solist de muzică populară), Dana Crişan (artist liric), Gelu Dobrea (artist liric), Adrian Moldovan (recitator), Cătălin Ungureanu (solist de muzică folk), dar şi alţi invitaţi-surpriză. Evenimentul este organizat „pro bono” de către coautori, cu sprijinul Filarmonicii Banatul şi al Salonului Kelly Image din Timişoara, dar şi al unor sponsori care au dorit să rămână anonimi.

Iubitorii de cultură care vor participa la eveniment vor putea cumpăra cărţi (donate de coautori), dar şi tablouri aduse la licitaţie de persoane care au răspuns invitaţiei de a se alătura proiectului caritabil, banii rezultaţi de pe urma obiectelor puse în vânzare urmând a fi donaţi Spitalului de copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

„Dorim să arătăm că încă mai sunt oameni de bine. Intrarea este liberă la eveniment, dar cei care doresc să dea o mână de ajutor pot depune orice sumă în urnele ce vor fi puse la dispoziţie. Toate fondurile strânse din vânzarea volumului de poezie, din picturi, cât şi în urma spectacolului ce va fi susţinut pe scena Filarmonicii vor fi donate către Spitalul de copii. Dacă iubiţi poezia, pictura şi muzica de calitate vă invităm să ne fiţi alături”, a declarat Marinela Florina Jurca, organizatorul evenimentului.

Proiectul „Cioburi de Vise” a prins contur în luna decembrie 2013, când a fost lansat primul volum al antologiei, la iniţiativa poetei Marinela Florina Jurca, la a cărei invitaţie de a se reuni sub acelaşi titlu au răspuns atunci 15 poeţi, din ţară şi din străinătate.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore