Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriLegenda devenită realitate: device-uri încărcate wireless

Legenda devenită realitate: device-uri încărcate wireless

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La începutul acestui an, ”The Alliance for Wireless Power” (A4WP), din care Intel face parte din iunie 2013 și ”Power Matters Alliance” și-au unit forțele în tehnologia ”Rezence” sau rezonanța magnetică, prin care laptopurile, tabletele sau telefoanele mobile vor putea fi încărcate wireless în locurile publice.

La CES în Las Vegas, Brian Krzanich, CEO-ul Intel, a anunțat deja că “Rezance” există -cu titlu experimental- în lanțurile Marriott, pe mașinile Jaguar Land Rover sau în Aeroportul Internațional din San Francisco. “Vă rog să vă imaginați o lume în care poți încărca device-ul tău oriunde te afli. Într-un astfel de univers aș vrea să trăiesc”, a spus Krzanich.

Concret, noua tehnologie va putea fi implementată în aeroporturi, cafenele, hoteluri sau locuri publice, acolo unde există mese. Acestea vor fi marcate cu “Rezance”, astfel că vei ști exact unde să-ți pui ceea ce ai de încărcat. De asemenea, se lucrează intens pentru a face tehnologia disponibilă și la bordul autovehiculelor. ”Încărcarea fără fir va apărea peste tot, dar va mai dura ceva timp până la o extindere adevărată”, a afirmat Kirk Skaugen, vicepreședinte și General Manager la Intel PC Client Group.

Primele laptopuri care vor putea fi încărcate în acest mod, dar și întâile tablete Intel Inside, speciale pentru “wireless charging”, vor apărea spre finalul acestui an, scrie iq.intel.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Allview dezvaluie noi detalii despre viitoarea serie de smartphone-uri romanesti – X6

După participarea la MWC 2019, unde a prezentat viitorul flagship X6 Xtreme, Allview, brandul...

iPhone XR – cel mai nou terminal Apple, disponibil in Romania

Cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est, a...

Geanta inteligentă controlată prin telefon, de la distanţă

Ultimii ani au adus descoperiri şi inovaţii uimitoare în domeniul transporturilor: avioane cu televiziune...