Horia Cristian revine cu declarații: Iași și Cluj au nevoie mai mare decât Timișoara de un spital de urgență

- Advertisement -

Deputatul Horia Cristian a trimis o declarație de presă în care argumentează pe larg de ce a susținut săptămâna trecută că Timișoara nu are nevoie de un spital regional și că Iașiul și Clujul ar trebui să aibă prioritate în fața orașului nostru.

Vă reamintim că poziția sa a fost virulent contestată de o parte a presei cât și de opoziția politică. Cornel Sămărtinean, președintele filialei PDL Timișoara, chiar a cerut ca deputatul PNL să fie demis din Colegiul 1.

„În consecință, în calitatea mea de președinte al Organizației Partidului Democrat Liberal Timișoara și de deputat al aceluiași colegiu care l-a trimis pe Horia Cristian în Parlamentul României, îi solicit acestuia demisia imediată și renunțarea la calitatea de demnitar, calitate pe care astăzi a demonstrat că nu o merită. Având în vedere că nu mă bazez pe onoarea și pe bunul simț al deputatului Horia Cristian, fac apel la președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, să ia toate măsurile pe care funcția politică i le permite, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, mai ales că, în urmă cu doar o zi, primarul Timișoarei declara public că va face tot posibilul ca Timișoara să aibă un spital regional și că „E timpul ca Timișoara să nu mai fie Cenușăreasă!”  era declarația lui Sămărtinean.

Deputatul nu a fost demis, Nicolae Robu declarând că nu vor fi luate măsuri disciplinare chiar daca opinia lui Cristian nu trebuie asociată cu poziția oficială a partidului. După ce a păstrat tăcerea timp de câteva zile, Horia Cristian a ținut astăzi să clarifice câteva aspecte:

„Tăcerea mea din ultimele zile și lipsa de reacție la atacurile ridicole ale opoziției se datorează faptului problemele de sănătate ale timișorenilor și românilor nu se dezbat superficial și politicianist prin declarații prin intermediul presei. Presa a pus o întrebare simplă care are un răspuns complicat. Încercarea mea de a răspunde simplu a generat un val de comentarii.”

În continuare, Horia Cristian explică pe larg luarea de poziție de săptămâna trecută:

„În declarația mea am subliniat că “pot să înțeleg” decizia Guvernului datorită faptului că Iași și Cluj au nevoie mai mare decât Timișoara de un spital de urgență. În ambele orașe spitalele “de urgență” sunt pavilionare. Adică, în aceste spitale, diferitele secții sunt în clădiri diferite, vechi de peste 50 de ani, uneori în zone îndepărtate de oraș. În această situație pacienții critici nu pot primi îngrijiri medicale complexe, interdisciplinare la timp, ceea ce duce la agravarea stării lor. Calitatea serviciilor medicale, care în urgență depinde major de modul de organizare, este mult mai redusă decât în Timișoara, datorită situației acestor spitale. Nu se poate vorbi de o adevărată asistență medicală în politraumatisme, așa cum e la Timișoara, unde avem sigurul Centru de Politraumatologie și Arși din România. De fapt, în Cluj și Iași nici nu se poate vorbi de adevărate spitale de urgență.” a declarat el.

Mai mult, deputatul a ținut să amintească faptul că Timișoara are deja un spital regional chiar dacă el nu poartă această denumire, este vorba de Spitalul Județean.

„În declarația mea am subliniat clar că Timișoara are, deja, “de facto” un spital regional de urgență – Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. El funcționează încă de la înființare ca spital regional, deși niciodată nu a purtat acest nume. Cei peste 2 milioane de locuitori ai regiunii de vest au asigurate cele mai bune condiții de tratament accesibile românilor. Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara are, încă din anul 1998, un plan de extindere și funcționalizare, care este realizat în măsura fondurilor alocate de MS.”

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare