Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Podul Michelangelo: Dan Diaconu susţine că totul s-a făcut conform proiectului. Mihok vine cu imagini INCREDIBILE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

După ce Mihok a declarat în cadrul conferinţei de presă de miercuri că „din declaraţiile edililor locali, podul Michelangelo a fost reabilitat complet, atât mijlocul cât şi părţile laterale, dar din informaţiile pe care noi le-am adus, rezultă cu certitudine că parţile laterale, mai precis sistemele de reazăm tip pendul nu au fost reabilitate”, viceprimarul Dan Diaconu a ieşit la rândul său cu o altă acuzaţie, susţinând că Mihok vine cu „bombe de presă, fără fundament”.

“Sistemele de reazăm care au fost prevăzute de expertiza tehnică şi de proiect au fost refăcute. Acest lucru s-a realizat odată cu ridicarea tablierului central, iar decizia experţilor (proiectanţi, experţi, Inspectoratul de Stat în Construcţii ş.a.m.d.) a fost aceea de utilizare a sistemelor existente (cu aducerea la parametri normali de funcţionare). Pozele prezentate (de Ciprian Mihok, – n.r.) se referă la reazămele de pe culei pentru care expertiza tehnică din 2010, actualizată în 2012, precum şi proiectul, prevăd exclusiv curăţare. Consider afirmaţiile ca nefondate, mai mult decât inexacte tehnic, nesusţinute de dovezi, cu alte cuvinte <<bombe de presă>> fără fundament” a spus viceprimarul Dan Diaconu.

Acesta este contrat imediat de acelaşi Mihok, care ne-a pus la dispoziţie un nou set de imagini, de data aceasta mult mai elocvente decât primele. „Referitor la declaraţia de ultimă oră a viceprimarului Dan Diaconu, astăzi am arătat opiniei publice o situaţie foarte gravă privitoare la reabilitarea podului Michelangelo, care pentru mine ca cetăţean nu reprezintă o <<bombă de presă>>, aşa cum susţine viceprimarul Dan Diaconu”.

Preşedintele PNŢCD Timişoara explică mai exact care ar fi problemele descoperite sub podul reabilitat deja la nivelul inferior. „Elementele de susţinere a podului, mai exact sistemele de reazem tip pendul sunt complet mâncate de rugină, crăpate, nemaifiind în stare de funcţionare. Metalul din care sunt confecţionate aceste piese este corodat în profunzime. În declaraţia de ultimă oră pe care a făcut-o Dan Diaconu în presă locală, acesta susţine că în proiect e prevăzută doar curăţarea acestor elemente metalice, nefiind necesară schimbarea lor. Îl invit pe domnul Dan Diaconu să meargă sub pod, cum am mers şi eu, după care să ne explice cum poate să cureţe un metal crăpat şi serios afectat de rugină, aşa cum se vede în poze” spune ţărănistul.

„De asemenea, eu am prezentat opinia specialistului care a realizat expertiza din 2010 şi care a subliniat faptul că elementele de susţinere a podului s-au degradat până în prezent. Acelaşi specialist arată faptul că este necesară o nouă evaluare a tuturor sistemelor de reazem tip pendul de la podul Michelangelo. Îi atrag atenţia viceprimarului Diaconu că în acest caz, care priveşte în primul rând siguranţa timişorenilor şi a întregii lucrări aduse în discuţie, nu trebuie să lanseze afirmaţii cu tente politice înainte de a consulta specialistul care a făcut expertiza şi înainte de a vedea care este realitatea de la faţa locului. Ce dovezi suplimentare aş putea să aduc faţă de fotografiile în care se vede clar starea elementelor de reazem?” întreabă retoric Ciprian Mihok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare