Concursul de canto, care va începe la ora 11:00 în sala „Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” Timişoara, este destinat tinerilor interpreţi din învăţământul vocaţional preuniversitar şi se desfăşoară într-o singură etapă. Directorul concursului va fi profoara Speranţa Doina Cătană (Director al C.N.A. Ion Vidu), preşedintele juriului fiind prof. dr. Dan Băcila (Inspector specialitatea arte – I.Ş.J. Timiş), iar manager de proiect este profesorul Daniel Zah (şeful catedrei de canto la C.N.A Ion Vidu Timişoara).

În acest an concurenţii participanţi vin din România, Ungaria sau Serbia şi vor prezenta în concurs trei piese muzicale între care un lied din creaţia compozitorilor naţionali.

Juriul concursului este alcătuit din profesori de artă vocală din Ungaria, Serbia şi România, împreună cu reputate personalităţi artistice ale scenei lirice.

Concertul de gală, înmânarea premiilor şi a diplomelor de participare va avea loc în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”, în data de 23 mai 2014, începând cu orele 18:30.

Concursul promovează valoarea artistică în rândul elevilor de liceu, care aspiră la o carieră muzicală pe marile scene ale filarmonicilor şi teatrelor lirice. Deasemenea acest concurs este o oportunitate pentru elevi şi profesori de a descoperi noi căi de comunicare interumana şi interculturala, de a promova o atitudine de respect, toleranţă şi empatie faţă de alte culturi, într-un context european în care cultura europeană este definită ca o multitudine de culturi naţionale.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.