AcasăStiriEvenimentPrima ediţie a Concursului Internaţional de Canto "Voci de primăvară", aproape de...

Prima ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Voci de primăvară”, aproape de debut

Concursul de canto, care va începe la ora 11:00 în sala „Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” Timişoara, este destinat tinerilor interpreţi din învăţământul vocaţional preuniversitar şi se desfăşoară într-o singură etapă. Directorul concursului va fi profoara Speranţa Doina Cătană (Director al C.N.A. Ion Vidu), preşedintele juriului fiind prof. dr. Dan Băcila (Inspector specialitatea arte – I.Ş.J. Timiş), iar manager de proiect este profesorul Daniel Zah (şeful catedrei de canto la C.N.A Ion Vidu Timişoara).

În acest an concurenţii participanţi vin din România, Ungaria sau Serbia şi vor prezenta în concurs trei piese muzicale între care un lied din creaţia compozitorilor naţionali.

Juriul concursului este alcătuit din profesori de artă vocală din Ungaria, Serbia şi România, împreună cu reputate personalităţi artistice ale scenei lirice.

Concertul de gală, înmânarea premiilor şi a diplomelor de participare va avea loc în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”, în data de 23 mai 2014, începând cu orele 18:30.

Concursul promovează valoarea artistică în rândul elevilor de liceu, care aspiră la o carieră muzicală pe marile scene ale filarmonicilor şi teatrelor lirice. Deasemenea acest concurs este o oportunitate pentru elevi şi profesori de a descoperi noi căi de comunicare interumana şi interculturala, de a promova o atitudine de respect, toleranţă şi empatie faţă de alte culturi, într-un context european în care cultura europeană este definită ca o multitudine de culturi naţionale.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente