Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentPrima ediţie a Concursului Internaţional de Canto "Voci de primăvară", aproape de...

Prima ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Voci de primăvară”, aproape de debut

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Concursul de canto, care va începe la ora 11:00 în sala „Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” Timişoara, este destinat tinerilor interpreţi din învăţământul vocaţional preuniversitar şi se desfăşoară într-o singură etapă. Directorul concursului va fi profoara Speranţa Doina Cătană (Director al C.N.A. Ion Vidu), preşedintele juriului fiind prof. dr. Dan Băcila (Inspector specialitatea arte – I.Ş.J. Timiş), iar manager de proiect este profesorul Daniel Zah (şeful catedrei de canto la C.N.A Ion Vidu Timişoara).

În acest an concurenţii participanţi vin din România, Ungaria sau Serbia şi vor prezenta în concurs trei piese muzicale între care un lied din creaţia compozitorilor naţionali.

Juriul concursului este alcătuit din profesori de artă vocală din Ungaria, Serbia şi România, împreună cu reputate personalităţi artistice ale scenei lirice.

Concertul de gală, înmânarea premiilor şi a diplomelor de participare va avea loc în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”, în data de 23 mai 2014, începând cu orele 18:30.

Concursul promovează valoarea artistică în rândul elevilor de liceu, care aspiră la o carieră muzicală pe marile scene ale filarmonicilor şi teatrelor lirice. Deasemenea acest concurs este o oportunitate pentru elevi şi profesori de a descoperi noi căi de comunicare interumana şi interculturala, de a promova o atitudine de respect, toleranţă şi empatie faţă de alte culturi, într-un context european în care cultura europeană este definită ca o multitudine de culturi naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Patru candidaţi au rămas în cursa pentru funcţia de director al Poliţiei Locale Timişoara!

Patru candidați admiși la concursul pentru postul de director executiv al Poliției Locale Timișoara!...

Interes mare pentru a lucra în Primăria Timişoara! 67 de candidați s-au înscris pentru cele 20 de posturi scoase la concurs

La concursul pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primăriei Municipiului...

Angajări din sursă externă la Poliție! În Timiș sunt disponibile 18 posturi

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș scoate la concurs 18 posturi vacante de personal contractual,...