Friptura de porc cu busuioc si mozzarella
Ingrediente:
4 cotlete de porc
1 1/2 lingirita busuioc tocat
2 dovlecei
2 rosii
50 ml smantana pentru gatit
150 g mozzarella
1 rosie pentru ornat
Mod de preparare:
Cele 4 cotlete de porc se spala si se sterg foarte bine cu un servet de bucatarie sau cu un prosop absorbant de hartie.
Cotletele se sareaza si se pipereaza dupa gust. Intr-o tigaie incinsa, puneti cotletele la rumenit, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Cotletele de porc astfel rumenite se aseaza intr-un vas termorezistent pentru a fi introduse la cuptor. Insa, pana la a pune preparatul la copt, mai avem cativa pasi de realizat.
Razuiti prin razatoarea mare un dovlecel de marime medie sau mare. Daca dovleceii sunt mai mici, puteti razui doi. Taiati felii cele doua rosii.
Din doua linguri de smanatana si o lingurita de busuioc, amestecati si faceti o crema cu care ungeti cotletele din tava.
Incalziti cuptorul la 180”C.
Amestecati dovlecelul ras cu rosiile si smantana pentru gatit si adaugati un varf de lingurita de busuioc. Compozitia astfel rezultata o veti intinde uniform deasupra fiecarui cotlet.
Asezati deasupra felii de mozzarella.
Introduceti la cuptor pentru 20 de minute.
Serviti friptura de porc cu busuioc si mozzarella fierbine, alaturi de rosii taiate felii.
Pofta Buna!