CORNOREŢI (PLĂCINTĂ) CU MERE
INGREDIENTE:
500 ml apă
Un praf de sare
Câţiva stropi de oţet
1 linguriţă ulei
Faină cât cuprinde
Pentru uns:
2 linguri de ulei+ 1 lingura de făină
Umplutură:
4 mere
1 lingura unt
2 linguri zahăr
Scorţişoară opţional
Ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE:
Se face un aluat elastic din ingredientele de mai sus care se întinde într-o foaie cu grosimea de 1 cm. Foaia obţinută se unge cu ulei peste care se presara faina şi se amestecă pentru a obţine o pastă. Foaia de aluat se rulează şi se lasa să se odihnească aprox.15-20 min. Între timp se prepară umplutura: merele se curăţa de coaja se taie cubuleţe şi se călesc în lingura de unt, cu zahăr şi scorţişoară se lăsă pe foc până se înmoaie puţin apoi se trege deoparte şi se lasă la răcit. Rulada formată se taie în părţi de 4-5 cm şi se formează bile, pe care le întindem în forma rotundă subţire, le tăiem în jumătate.pe fiecare jumătate se pune umplutură de mere şi se pliază rezultând un triunghi. Se prăjesc în ulei şi se servesc pudrate cu zahăr. Umplutura poate fi şi de brânză, vişine etc.
Reţeta o am de la bunica mea şi vă asigur că, copii sunt încântaţi de gustul plăcintei:).
Poftă Bună!!!