INGREDIENTE:
Blat:
7 ouă
200 g zahăr
35 ml apă
35 ml ulei
2 linguri cacao
1 linguriţă praf de copt
9 linguri făina
Crema:
1 pachet de unt sau margarină (Rama, Delma)
1 budinca ciocolată (Dr. Otker)
500 ml lapte
4-5 linguri zahăr
Esenţa de rom
Sirop:
400 ml apă
6 linguri zahăr
2 plicuri capuccino de ciocolată
Esenţa de rom
Glazura la rece:
7 linguri de zahăr pudră
2 linguri de cacao
2 linguri de ulei
2 linguri apă fierbinte
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat bine cu un praf de sare apoi se adăugă treptat zahărul şi unul câte unul gălbenuşurile, apă şi uleiul. Faină amestecată cu praful de copt şi cacaoa se încorporează uşor cu un ţel. Cuptorul se preancalzeste la 180 de grade, blatul se pune într-o tavă de tort unsă şi tapetata cu făină şi se pune în cuptor pentru 25 min.
În acest timp se face budinca conform instrucţiunilor de pe plic la care se adăugă zahărul şi esenţa de rom şi se pune la răcit. Untul sau margarina lăsate din timp la temperatura camerei se freacă bine până devine spumă la care se adăugă treptat budinca bine răcită.Se amestecă bine până la omogenizare.
Siropul se fierbe până se dizolvă zahărul şi la sfârşit ,se adăugă esenţa de rom se pune la răcit.
Blatul răcit se taie în trei părţi. Se însiropează bine bază ,se pune un strat de cremă, apoi cea de-a doua foaie la fel ca prima şi ultima foaie se însiropează şi se îmbraca tortul în crema rămasă. Se pune la rece câteva minute până se prepară glazura la rece.
Glazura: se amestecă bine zahărul cu cacaoa la care se adăugă uleiul şi apă şi se mixează bine.
Se toarnă peste tort cu grijă.
Dacă doriţi să faceţi şi glazura albă: 1 albuş de ou cu 2-3 linguri de zahăr pudră şi câţiva stropi de zeamă de lămâie se mixează bine până devine o compoziţie albicioasă şi uşor fluidă puteţi orna din loc în loc după cum vă place.
Se lasa la frigider cateva ore.
Vă doresc
Poftă Bună!!!