Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

S-a stabilit firma care extinde la patru benzi Bulevardul Sudului din Timisoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Bulevardul Sudului din Timișoara va fi modernizat, iar suprafața carosabilă va fi extinsă la patru benzi. Contractul pentru această lucrare urmează să fie semnat în zilele următoare cu firma PORR Construct SRL.

Licitaţia care prevede proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare și extindere a Bulevardului Sudului din Timișoara s-a încheiat fără contestații, Primăria capitalei Banatului urmând să semneze, în curând, contractul cu firma câștigătoare. Valoarea estimată a contractului a fost 10.119.572 lei fără TVA, la sediul primăriei timișorene fiind trimise numai două oferte. Câșltigătoare a fost declarat firma PORR Construct SRL cu o ofertă financiară de 9.099.289,97 lei fără TVA. Conform municipalității, durata de proiectare este de două luni, urmând apoi zece luni pentru execuţie.

Pentru că nu au fost înregistrate contestaţii la această procedură de achiziţie, Primăria are posibilitatea semnării contractului în cel mai scurt timp, acesta urmând să cuprindă modernizarea și extinderea Bulevardului Sudului pe sectorul cuprins între Bd. Iosif Bulbuca şi strada Mareşal C-tin Prezan. Mai exact, lucrarea va cuprinde amenajare stradă la caracteristicile unei străzi de categoria II, cu patru benzi de circulaţie, partea carosabilă urmând să aibă o lăţime de 13 metri, iar zonele verzi dintre carosabil și trotuare o lăţime cuprinsă între 1 metru și 1,5 metri. Pe marginea drumului vor fi amenajate platforme pentru parcarea autoturismelor, pe ambele părţi, iar în proiect este cuprinsă și reamenajarea trotuarelor pe ambele părţi ale străzii, acestea urmând să aibă o lăţime cuprinsă între 2,00 – 2,50 metri, urmând a fi executate din pavaj de dale autoblocante. La intersecţii se vor proiecta amenajări speciale pentru racord la nivelul părţii carosabile iar trecerile de pietoni se vor marca prin pavaj tactil.

O altă modificare importantă în regimul rutier al străzii constituie amenajarea de piste pentru biciclişti pe ambele părţi ale străzii. Pistele vor fi bidirecţionale, vor avea o lăţime de câte 1,50 m şi se vor amplasa între trotuar şi zonele verzi proiectate. De asemenea, lucrarea cuprinde realizarea de alveole pentru staţiile de transport în comun, lucrări de alimentare cu apă și canalizare, completare şi reabilitare a reţelei de canalizare subterană şi amplasarea de noi guri de scurgere care să preia apele meteorice, realizarea iluminatului stradal pe întreaga lungime a bulevardului, reţeaua de contact a liniei de troleibuz existentă va fi mutată pe noii stâlpi, realizarea canalizaţiei subterane pentru rețelele de telecomunicații amplasată sub trotuarul viitorului bulevard, dar și la rețeaua de gaz, unde este prevăzută înlocuirea răsuflătorilor fără capac existente cu răsuflători cu capac.

De asemenea, în cadrul lucrării vor fi realizate noile marcaje rutiere şi semnalizarea verticală, dar se vor face și amenajări pentru protecţia mediului şi refacerea cadrului natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare