Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialTimişorenii pot dona "o şansă pentru viaţă"! Donează şi tu sânge! FOTO+VIDEO

Timişorenii pot dona „o şansă pentru viaţă”! Donează şi tu sânge! FOTO+VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, Crucea Roşie Timiş şi Organizaţia React România organizează luni, 23 iunie 2014, până la ora 13:00, o acţiune prin care solicită timişorenilor care trec prin parcarea celui mai mare centru comercial din Timişoara, să doneze sânge.

Donarea se realizează în cadrul unei unităţi mobile, în interiorul unui autobuz special compartimentat şi dotat, care este situat la intrarea din zona Curţii de Onoare, iar sângele recoltat de la bănăţeni va ajunge la pacienţii aflaţi în suferinţă, scopul acestei acţiuni fiind acela de a îmbunătăţi sistemul transfuzional românesc.

„Crucea Roşie Timiş, Asociaţia React şi Institutul Naţional de Transfuzii de Sânge au pus la cale o acţiune prin intermediul căreia dorim să atragem oamenii să doneze sânge. Suntem aici cu acest autocar modificat în centru mobil de donare de sânge, dar donarea, de această dată, se face fără acordarea de bonuri de masă sau alte beneficii materiale, e pur şi simplu donaţie. De la Crucea Roşie suntem 11 voluntari şi mai sunt câţiva şi de la React. Noi urmărim preluarea sângelui pentru a fi dus la Banca de Sânge a Spitalului Judeţean din Timişoara. Din păcate nu mulţi oameni merg de bunăvoie să doneze sânge, în Timişoara, iar prin această acţiune încercăm să-i aducem alături de noi în această campanie. Ne dorim ca în caz de operaţii să existe sânge în spital, să nu se confrunte pacienţii cu lipsa acestei componente vitale. Beneficiile de care au parte cei care donează sânge prin acest mod, pus la dispoziţie de noi, sunt şi de partea donatorilor, deoarece este foarte sănătoasă donarea de sânge. Prin donarea de sânge, organismul uman se obişnuieşte să regenereze mult mai repede sângele, iar în cazul în care donatorul suferă de o hemoragie, aceasta se regenerează mai repede, dar toate acestea se pot descoperi pe pliantele noastre” ne-a declarat Cosmin Nandra, unul dintre voluntarii Crucii Roşii din Timişoara.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=Vp8Q6BQdSd4&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

La Timisoara se strang fonduri pentru a oferi un pranz cald elevilor defavorizati. Doneaza!

A fost lansată cea de-a patra ediție a campaniei de strângere de fonduri ”O...

De 1 iunie, fii si tu SuperErou: Donare de sange la sediul Penitenciarului Timisoara

Funcționari publici din cadrul Penitenciarului Timișoara s-au alăturat campaniei ”De 1 iunie, fii și...

Academia Mamicilor din Timisoara, campanie de donare de sange pentru copii bolnavi de cancer

Vreţi să faceţi o faptă bună? Academia Mămicilor din Timișoara vă cheamă, pe 20...