Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Un bărbat care ”oferea” mii de euro pentru mașini vechi de cusut, prins cu FOCURI de armă

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vineri, 7 august 2015, polițiștii Biroului de Investigații Criminale, cu sprijinul colegilor acestora din cadrul Poliției Municipiului Sebeș, au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, bănuit de comiterea mai multor fapte de înșelăciune. Conform anchetei, în perioada septembrie 2014 – iulie 2015, suspectul ar fi înșelat peste 20 de persoane din întreaga țară.

Bărbatul ar fi publicat anunţuri de mică publicitate în ziare de circulaţie naţională prin care susţinea că o firmă este interesată de achiziţionarea de maşini de cusut vechi, oferind în schimb sume foarte mari de bani de ordinul zecilor de mii de euro. Victimele sunau la numărul de telefon din anunţ şi erau convinse să depună diverse sume de bani în conturi indicate de bănuit, motivând că sunt necesare pentru încheierea unui certificat de autentificare al maşinii de cusut. Prejudiciul creat se ridică la peste 20.000 de lei.

Cel în cauză a fost depistat în trafic, pe raza municipiului Sebeș, iar pentru că nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire, după somațiile legale efectuate de polițiști, s-a executat un foc de avertisment în plan vertical.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul figura urmărit internațional, pe numele acestuia Judecătoria Alba Iulia a emis, în anul 2012, un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracțiunii de fals de monedă, prin care acesta este condamnat la 5 ani de pedeapsă privativă de libertate. Totodată, s-a stabilit că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule, polițiștii întocmindu-i dosar penal.

Suspectul a fost reținut și introdus în Penitenciarul Aiud.

Polițiștii timișeni, continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului, în prezent fiind efectuată o percheziție la domiciliul acestuia.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Cu ce amenzi s-au ales patru tineri care lipeau afise cu teapa cu masini de cusut de zeci de mii de euro

Vigilența polițiștilor locali din Timișoara i-a scutit pe mulți timișoreni de o țeapă de...

Teapa de mii de euro cu masini de cusut nemtesti a revenit in actualitate. Cum va feriti

Una din cele mai vechi și prolifice înselătorii revine în capitala Banatului. Falșii colecționari...

Reglare de conturi în stil MAFIOT pe Calea Aradului din Timişoara UPDATE Ultimele informații

Din primele informaţii de la locul incidentului, ar fi vorba despre o reglare de...