Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă toate acele soluţii pentru curăţenie care îţi ocupa toată debaraua ar putea fi înlocuite de un singur produs? Ei bine, iată soluţia! O sticlă de oţet, chiar şi cel mai ieftin, poate să cureţe ce mai devreme obţineam cu bani mulţi daţi pe prafuri, soluţii, creme pentru a îndepărta grăsimea, calcarul sau rugina.
Iată ce poate face acest lichid pe care îl folosim de regulă în salate sau în alte preparate culinare:
1. Îndepărtează grăsimea de pe aragaz, dulapuri sau rafturi. Trebuie doar să prepari într-un recipient o soluţie din părţi egale de apă şi oţet, iar apoi să umezeşti o lavetă cu care să ştergi. Asta e tot. Uşor nu?
2. Te scapă de mucegai. Mirosul înţepător de oţet şi puterea să te scapă de orice miros enervant, ca să nu mai vorbim de fum.
3. Elimină stickerele sau alte suprafeţe lipicioase. Înmoaie o cârpă în oţet şi apucă-te de frecat. Dacă trebuie să cureţi o suprafaţă mai delicată, atunci diluează oţetul cu apă.
4. Curăţă foarfecele. Dacă apa le rugineşte, oţetul le curăţă.
5. Curăţă frigiderul. Aici chiar nu vrei că mirosurile de mâncare să se amestece. Atunci când îl dezgheţi, curăţă-l foarte bine cu oţet şi te vei bucura din nou de prospeţime.
6. Poate dezinfecta cutiile. După ce le-ai curăţat, mai şterge-le o dată cu o cârpă înmuiată în oţet alb.
7. Poate curăţa şi maşina de spălat vase. Dacă apa de la robinet are calcar, atunci oţetul este foarte util. Pune o ceaşcă de oţet în locul unde pui detergentul de vase şi porneşte un ciclu de spălare.
8. Desfundă găurile de la capul de duş. Şi aici este vorba tot de calcar. Pune capătul de la dus într-un vas cu oţet şi se va curăţa, scrie foodstory.ro.