Soferii care parchează fără pic de bun simț în stațiile destinate transportului în comun din Timișoara, blocând staționarea inclusiv a microbuzelor care asigură transportul școlar, au fost sancționați din nou.
O parte dintre șoferii care se aventurează în traficul timișorean de zi cu zi nu au nici o legătură cu bunul simț care ar trebui să-i caracterizeze. Asta o vedem cu toții atât pe trotuarele destinate pietonilor, dar și pe pistele de biciclete, acolo unde sute sau mii de mașini sunt parcate, de cele mai multe ori din comoditate de posesorii lor, dar și datorită faptului că acolo nu sunt obligați să plătească staționarea cu ora, așa cum ar face-o dacă ar parca civilizat, în spațiile special amenajate.
E foarte adevărat că nici locurile de parcare din zona centrală a capitalei Banatului nu sunt în număr prea mare, dar, chiar și așa, nesimțirea nu trebuie tolerată, mai ales atunci când mașinile lăsate pe unde apucă fiecare ”deranjează” ceilalți participani la trafic.
Este cazul stațiilor destinate mijloacelor de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara (STPT) din zona centrală a urbei de pe Bega, stații în care, nu o dată se găsesc vehicule parcate, călătorii fiind obligați să aștepte pe carosabil venirea unui autobuz ori tramvai. O altă categorie afectată serios de nesimțirea șoferilor este cea a elevilor, cărora municipalitatea le-a introdus în acest an un sistem integrat de transport școlar. Din păcate, mașinile parcate în stații fac imposibilă staționarea microbuzelor care asigură transportul școlar, de cele mai multe ori șoferii care asigură transportul școlar fiind ”nevoiți” să sune la dispeceratul Poliției Locale, solicitând ca agenții să vină la fața locului pentru a-i sancționa pe șoferii nepăsători. Amenzile deloc mari și gradul nesimțirii fac însă ca unii dintre șoferi să parcheze și mâine și poimâine și aproape mereu în aceleași locuri. Oamenii legii sunt legați de mâini în aceste situații, sancțiunea maximă aplicabilă pe care o au la dispoziție fiind de 725 și trei puncte penalizare la permis.
Eficiența polițiștilor locali ar fi mai ridicată, probabil, dacă mașinile șoferilor sancționați ar fi ridicate imediat pe platformă și duse în curtea Societății de Drumuri Municipale (SDM), ceea ce ar dubla valoare sancțiunii aplicate de polițiștii locali.
Așa cum se poate observa și în imaginile video surprinse de reporterul Vocea Timișului, o parte dintre cei care parchează în zonele interzise nici măcar nu au idee că este interzisă staționarea sau oprirea în stațiile destinate mijloacelor de transport în comun.
[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=LfJqpnhHmSA&feature=youtu.be]