Spitalul Județean din Timișoara într-un nou scandal! Rudele unui pacient decedat, ”fentate” de o firmă, nu-și pot recupera banii datorită unui fals FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Povestea lui Ionuț, sau mai bine spus povestea tristă a familiei lui Ionuț Vasile începe în urmă cu circa un an de zile, pe la mijlocul lunii decembrie 2013. Bunicul său a fost operat atunci la Spitalul Județean din Timișoara, însă, din nefericire, în urma unor complicații post-operatorii a decedat pe data de 22 decembrie. ”Nu aș dori să comentez cauzele decesului pentru că, oricum, nimeni nu îl va mai aduce înapoi. Supărat fiind că am plătit o grămadă de bani ne-am decis să recuperăm o parte din aceștia întrucât serviciile medicale pentru care noi solicităm decontarea banilor trebuiau făcute gratuit. Am făcut un referat către spital, cu actele necesare conform legii, dar aici a apărut o problemă. Se pare că firma care livrează produse medicale pentru spital, „cu recomandare”, a uitat să emită factura pentru obiectul livrat” ne-a povestit Ionuț, care, în continuarea relatării video de mai jos, făcută chiar astăzi de reporterul Vocea Timișului în curtea ”Județeanului”, explică și de ce nu crede că familia sa va mai putea recupera banii solicitați.

[responsive_youtube

Familia bătrânului decedat, dar în mod deosebit tânărul Ionuț, dorea, după decesul bunicului său, să recupereze banii investiți în pensa solicitată de medici înainte de operație, doar că firma SC BioSintex SRL, cea care a livrat obiectul respectiv, din București fiind, a invocat diverse motive, deloc credibile, prin care a amânat expedierea facturii fiscale. Mai grav de atât, după îndelungi insistențe ale familiei decedatului, aceasta a primit o factură pe care se specifică data plății, culmea, 15 ianuarie 2014, iar plătitorul apare ca fiind tocmai cel decedat. Mai scriu odată! Decedat pe 22 decembrie 2013!!! Despre felul cum i s-a vorbit lui Ionuț de către reprezentanții firmei din capitală atunci când a solicitat insistent eliberarea facturii care i se cuvenea, nici nu mai are rost să pomenim, bătaia de joc devenind sport național în unele domenii din România!

În această situație, e clară treaba că familia lui Ionuț nu are cum să mai pună mâna pe banii ce i se cuvin, deoarece totul este dat peste cap de datele înscrise pe factură și e suficient de clar că cineva din afara familiei lui Ionuț poartă întrega culpă, fie că e vorba despre angajații firmei de la București, fie vreun angajat de la vreo bancă, dacă banii au fost transferați prin intermediul unui cont bancar, fie ”omul de legătură” din interiorul Spitalului Județean. La Spitalul Județean sunt frecvente aceste practici cel puțin dubioase și mai mult ca sigur că nu e nici primul, nici ultimul caz, dar lumea ascunde aceste aspecte de ”bucurie” că totul s-a încheiat cu bine, ceea ce nu s-a întâmplat și în cazul bunicului lui Ionuț.

Chestionat cu privire la acest subiect, managerul unității spitalicești, conf. dr. Marius Craina, susține că tot ceea ce instituția pe care o conduce poate să facă este să verifice de ce factura a fost eliberată după data la care s-a primit instrumentul medical. În înregistrarea video de mai jos puteți urmări ce răspunsuri a dat Craina întrebărilor jurnaliștilor, dar și cine susține managerul că iese din culpabilitate dintre pările implicate.

[responsive_youtube

Ionuț se declară convins de faptul că, până la momentul când instanța va face ”lumină” în acest caz, el și familia sa nu-și vor putea recupera banii. Speră însă ca măcar cei care sunt acum în situația de a plăti servicii medicale, deși conform legii ar trebui să beneficieze de gratuitate, să nu ajungă să pățească la fel, adică să rămână și cu dreptatea în mână și fără bani.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta institutie a devenit in timp o rusine pentru medicina din Timisoara. Lipsa de igiena – vezi cazurile de infectii dupa interventiile chirurgicale -, comportamentul vulgar al medicilor si al personalului cu studii medii fata de bolnavi si apatinatorii acestora sunt arhicunoscute si degeaba, nu s-au gasit inca solutii pentru a putea reabilita aceste devieri de comportament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Timişorenii i-au declarat război lui Nicolae Robu

De sâmbătă, mai exact 8 decembrie, în oraşul de...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

România nu mai are două șosele spectaculoase! A fost inaugurat TransRarăul- a treia minune ”asfaltată” a țării VIDEO

Transrarăul este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie