Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentDe 1 Decembrie şi pompierii timişeni vor defila. Vino să vezi cu...

De 1 Decembrie şi pompierii timişeni vor defila. Vino să vezi cu ce se „laudă” I.S.U. Banat

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Parada detaşamentului de defilare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş va fi deschisă de drapelul tradiţiilor de luptă al unităţii, purtat de garda port-drapel. Detaşamentul va fi format din 72 de pompieri profesionişti, grupaţi în trei plutoane.

Primul pluton va purta ţinuta de reprezentare a armei pompieri. Cel de al doilea pluton va fi echipat cu ţinuta de intervenţie, compusă din echipament de protecţie, centură de siguranţă, cască şi aparat de respirat cu aer comprimat. Ultimul pluton, format din personalul care încadreaza ambulanţele SMURD, va purta echipamentul de paramedic.

Detaşamentul de defilare va fi completat de tehnica de intervenţie din dotare, I.S.U. Timiş prezentând 11 autospeciale utilizate pentru îndeplinirea misiunilor specifice. Coloana va fi deschisă de autospeciala grupă operativă Volkswagen Touareg, destinată deplasării comenzii unităţii în situaţii operative, urmată de Punctul mobil de comandă şi control, folosit pentru conducerea, coordonarea şi controlul direct de pe teren al intervenţiilor complexe. Vor fi prezentate şi două tipuri de autospeciale de stingere cu apa şi spumă, autospeciala de descarcerare grea, autospeciala pirotehnică, autospeciala de cercetare C.B.R.N., autospeciala amfibie şi trei tipuri de ambulanţe S.M.U.R.D.

I.S.U. „Banat” este un serviciu public deconcentrat, cu personalitate juridică, organizat şi funcţional în vederea executării de misiuni de prevenire, îndrumare, control, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, pe tipurile de risc existente în judeţul Timiş. Scopurile principale ale instituţiei sunt apărarea vieţii, bunurilor şi mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, pregătirea populaţiei în vederea reacţionarii şi comportării în situaţii de urgenţă precum şi realizarea măsurilor de protecţie civilă la diferite tipuri de situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare