De 1 Decembrie şi pompierii timişeni vor defila. Vino să vezi cu ce se „laudă” I.S.U. Banat

- Advertisement -

Parada detaşamentului de defilare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş va fi deschisă de drapelul tradiţiilor de luptă al unităţii, purtat de garda port-drapel. Detaşamentul va fi format din 72 de pompieri profesionişti, grupaţi în trei plutoane.

Primul pluton va purta ţinuta de reprezentare a armei pompieri. Cel de al doilea pluton va fi echipat cu ţinuta de intervenţie, compusă din echipament de protecţie, centură de siguranţă, cască şi aparat de respirat cu aer comprimat. Ultimul pluton, format din personalul care încadreaza ambulanţele SMURD, va purta echipamentul de paramedic.

Detaşamentul de defilare va fi completat de tehnica de intervenţie din dotare, I.S.U. Timiş prezentând 11 autospeciale utilizate pentru îndeplinirea misiunilor specifice. Coloana va fi deschisă de autospeciala grupă operativă Volkswagen Touareg, destinată deplasării comenzii unităţii în situaţii operative, urmată de Punctul mobil de comandă şi control, folosit pentru conducerea, coordonarea şi controlul direct de pe teren al intervenţiilor complexe. Vor fi prezentate şi două tipuri de autospeciale de stingere cu apa şi spumă, autospeciala de descarcerare grea, autospeciala pirotehnică, autospeciala de cercetare C.B.R.N., autospeciala amfibie şi trei tipuri de ambulanţe S.M.U.R.D.

I.S.U. „Banat” este un serviciu public deconcentrat, cu personalitate juridică, organizat şi funcţional în vederea executării de misiuni de prevenire, îndrumare, control, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, pe tipurile de risc existente în judeţul Timiş. Scopurile principale ale instituţiei sunt apărarea vieţii, bunurilor şi mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, pregătirea populaţiei în vederea reacţionarii şi comportării în situaţii de urgenţă precum şi realizarea măsurilor de protecţie civilă la diferite tipuri de situaţii de urgenţă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

ISU Timis a fost dotat cu doua autospeciale si sapte barci pneumatice noi FOTO

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și...

FOTO/VIDEO Spectacol la Palatul Culturii din Timisoara. Pe „scena”, pompierii de la I.S.U. Banat

Ziua Protecției Civile a fost sărbătorită la Timișoara cu...

Oficiile Postei Romane, inchise timp de trei zile, in judetul Timis si nu numai

Compania Naţională Poşta Română a anunțat că în zilele...

Cantam ”La multi ani, Romania!”, la Timisoara, de 1 Decembrie! Vezi programul zilei Centenarului!

”La mulţi ani, România!” este titlul manifestării organizate în...

Mos Craciun a sosit cu autospeciala si foc de artificii la ISU Timis

Salvează vieți tot anul, iar în prag de Crăciun...

Bazarul de pe Brancoveanu, pericol public. La ce suma se ridica amenzile aplicate de pompieri

Pompierii de la ISU Timiş continuă controalele în bazarul...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img