Transfer aeroport
3.1 C
Timișoara
28-feb.- 2020
Transfer aeroport

Foarte tare! Avionul din Buziaș are propria SĂRBĂTOARE! Când încep Zilele Avionului

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

La 10 ani de la momentul în care avionul din Buziaș a fost recondiționat și redat publicului larg ca avion- restaurant, administratorii obiectivului au pregătit o sărbătoare uriașă. ”Marcăm astfel 10 ani de când avionul model rusesc Lisunov, adus la Buziaș în urmă cu 40 de ani și ajuns între timp un simbol al orașului, a fost salvat din ruină”, anunță reprezentanții restaurantului.

”Zilele Avionului” debutează vineri și se încheie dumincă seara, din programul muzical nelipsind genurile blues, pop, rock. De asemenea, din program fac parte surprizele culinare, promoțiile și istorisirile unora dintre cei care au participat în urmă cu 40 de ani la transportul avionului de la Timișoara la Buziaș. ”Vrem ca Zilele Avionului să devină o tradiție și să intre în programul de evenimente pentru promovarea Stațiunii Buziaș”, anunță organizatorii.

Istoricul ”Aeroportului”

Avionul a fost amplasat în spatele Hotelului Silvana din Buziaș, la circa 50 de metri de strada principală din orășelul timișean. Modelul este un Lisunov, care copiază aproape identic mult mai celebrul Douglas DC3 al aviaţiei americane, poreclit “Dakota”. Aparatul de zbor a fost adus la Buziaș în anul 1978 în stare de funcţionare şi a fost amenajat ca “AVIABAR” în parcul băilor. Reamplasarea lui din anul 1986 în apropierea Hotelului Silvana se părea pentru mult timp a fi “condamnarea lui la moarte”, cu atât mai mult cu cât după 1990 avionul-bar a intrat în paragină. Mai mult decât atât, aparatura de bord a fost furată, dispărând și elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi, mobilierul, ușa etc.

În anul 2005, s-au găsit investitori care au avut curajul să pună în valoare acest inedit obiectiv turistic , avionul fiind preluat de firma NEDIAN S.R.L. din Buziaş. Aeronava a fost reamenajată complet la interior, unde acum funcţionează în sezonul rece un bar select cu 24 de locuri şi a fost construită o modernă terasă de vară cu capacitatea de 100 de locuri. Aici se pot servi, într-o ambianţă muzicală retro, o gamă variată de băuturi răcoritoare, cocktailuri, îngheţată, fresh, frappe, capucino și cafea Lavazza, plus toată gama de băuturi alcoolice. Restaurantul oferă diverse meniuri la prețuri foarte atractive precum și meniul zilei la doar 15 lei. Din această vară atracția terasei o reprezintă Pizza avion, dar și celelalte 14 sortimente clasice de pizza, care pot fi servite la terasă sau pentru acasă. Terasa are internet wireless gratuit și parcare proprie cu supraveghere video non-stop.

Program zilele avionului Buzias

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,690FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Hanul Ana Lugojana – tradiţia clătitelor bănăţene

Istoria a ceea ce ar putea fi foarte simplu catalogat ca fiind cel mai îndrăgit desert, clătitele, datează încă...