Foştii elevi ai Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” vor pune în scenaă piesa „Eu când vreau să fluier, fluier”. în regia profesoarei Mihaela Lichiardopol, piesă premiată cu locul I la Olimpiada Naţională de Teatru din 2010. Evenimentul are loc în această seară de la ora 19:00, în sala Teatrului Naţional Timişoara.
Cadrelor didactice preuniversitare şi universitare din Timişoara li se organizează un spectacol de teatru, fiind pusa în scenă piesa „Eu cand vreau sa fluier, fluier” a foştilor elevi de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din municipiul de pe Bega, în regia doamnei profesoare Mihaela Lichiardopol. Piesa a fost premiată atât cu locul I la Olimpiada Nationala de Teatru în anul 2010, cât şi cu Premiul publicului la concursul trupelor de teatru de liceu din Timisoara – „Step to the Stage”- în anul 2011.
Evenimentul va avea loc joi, 22 noiembrie 2012, de la ora 19:00, în sala Teatrului Naţional Timişoara, intrarea este libera şi exclusivă cadrelor didactice din Timisoara. Rezervarea biletelor şi locurilor se poate face on-line pe www.pro-timisoara.ro şi la telefon 0762.760.517 (tarif normal).
Scopul evenimentului este acela de promovare a tinerelor talente, implicarea cadrelor didactice în activităţi recreative ca forma de petrecere a timpului liber şi nu în utimul rând, oferirea recunoştiinţei pentru eforturile depuse de profesori în formarea tinerilor.
Pentru sprijinirea educaţiei şi a culturii din Timişoara precum şi pentru promovarea iniţiativei Primăriei Timişoara pentru obţinerea statutului de „Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021”, Asociaţia Pro Timişoara – APT doreşte să implementeze proiectul numit „Beneficii pentru Educaţie şi Cultură”.
În acest sens APT îşi propune realizarea următoarelor evenimente şi iniţiative:
– APT pentru Educaţie – spectacol de teatru pentru cadrele didactice 22.11.2012, ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Naţional Timişoara;
– Concurs Internaţional de Breakdance – 08.12.2012 – concurs cu paricipare internaţională, juriu internaţional, organizat în club Ibiza (fost Discoland) – Cladirea Modex;
– Step to the Stage ediţia a-II-a – concurs între trupele de teatru ale liceelor timişorene;
– Şcoala de noapte – un program de educare non-formală a tinerilor analfabeţi;
– De la şcoală la locul de muncă – Proiect pilot ce se va implementa în 3 licee timişorene în parteneriat cu SITT (Sindicatul IT Timişoara – reprezentativ în Alcatel – Lucent România şi Wipro Technologies România) cu scopul de a informa elevii cu privire la drepturile şi obligaţiile angajatului, legislaţia muncii şi codul muncii. Eşti pregătit pentru a fi angajat?
Îţi cunoşti drepturile? Dar obligaţiile?
– Recompensarea elevilor şi studenţilor cu rezultate deosebite la învăţătură – oferirea de carduri de beneficii ISIC (în număr de 1.000 ) şi burse oferite celor ce nu au posibilităţi materiale pentru a urma cursurile unei şcoli, fie ea preuniversitară sau universitară.
Asociaţia Pro Timişoara – APT – este o organizaţie non-guvernamentală care a luat naştere din entuziasmul a trei tineri timişoreni la începutul anului 2012. Aceasta s-a constituit ca o organizaţie non-guvernamentală ce îşi doreşte să sprijine educaţia şi cultura din Timişoara.
– Misiune: Implicarea tinerilor din Timişoara în activităţi educaţional-culturale.
– Viziune: Asociaţia Pro Timişoara consideră educaţia un bun public care pune bazele unei societăţi.
– Valorile după care se ghidează sunt: profesionalism, respect şi ajutor reciproc.
Proiectele APT cuprind şi domenii ca mediu, sănătate, sport şi agricultură.
Mai multe detalii despre proiectele APT pot fi găsite pe website-ul www.pro-timisoara.ro.